instagram
 
instagram

Društvo

Vatrogasci Bačkog Dobrog Polja priredili mališanima zabavu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 15. avgust 2022. • 14:12 •

Vatrogasci Bačkog Dobrog Polja priredili mališanima zabavu Foto: TV Bačka

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Bačkog Dobrog Polja priredili su druženje i zabavu za mališane iz ovog mesta. U saradnji sa kolegama iz još nekoliko dobrovoljnih vatrogasnih društava iz opštine Vrbas, centar Bačkog Dobrog Polja bio je u znaku vatrogasnih vozila, opreme i vežbi. Svi oni su stavljeni u službu edukacije i zabave najmlađih sugrađana koji su na ovakvu akciju vatrogasaca reagovali ushićenjem, interesovanjem i brojnim osmesima.

Posebno zanimljivo mesto u ovom programu imala je pokazna vežba kucurskih vatrogasaca. Za ovu priliku upotrebljeno je rashodovano vozilo na kome su vatrogasci demonstrirali deo svojih veština iz domena spasavanja. Mališani su njihov rad podržali aplauzima i velikom pažnjom.

Dobrovoljni vatrogasci su, kako kažu, poslednjih dana prilično angažovani na gašenju požara koji se dešavaju u okruženju, kao i na obezbeđivanju da se ti požari ne prošire ili ponovo ne rasplamsaju. Uprkos tome, stigli su da deo svog vremena odvoje za decu. Radom sa njima i stvaranjem protivpožarne kulture u lokalnoj zajednici, mogu da se preduprede sadašnji obrasci ponašanja u kojima zaštita od požara, na žalost, nije među prioritetima. Ovi mališani zahvaljujući ovim druženjima znaće više o radu vatrogasaca i koliko je ozbiljan i odgovoran posao koji oni obavljaju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena