instagram
 
instagram

Društvo

Nova školska godina počela svečanim prijemima prvaka

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 1. septembar 2022. • 13:44 •

Nova školska godina počela svečanim prijemima prvaka Foto: TV Bačka

Počela je nova nastavna godina, a prvi su u školska dvorišta, holove i učionice ušli đaci prvaci koji su time zakoračili i u svet obrazovanja. Za njih su i u osnovnim školama u vrbaskoj opštini pripremljene svečane priredbe kako bi im učitelji, nastavnici i stariji drugari poželeili dobrodošlicu i upoznali ih sa školskim kolektivima.

Svečano je bilo i u dvorištu Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“ u Vrbasu gde su novi školarci u pratnji članova svojih porodica prisustvovali jednom od najvažnijih događaja u svom dosadašnjem životu. Školski život nosi sa sobom nove obaveze, navike i poznastva i to je velika promena za svakog sedmogodišnjaka. Prijem u školi za njih je događaj koji budi različita osećanja, ali je uglavom radostan. Prvaci su imali priliku da se upoznaju sa svojim učiteljima i učiteljicama sa kojima će narednih godina prolaziti kroz nastavni program i brojne druge događaje i stvari koje predstavlja škola. Zajedno sa svojim drugarima, prvi put su u klupe sele drugarica Dunja i Marija koje od škole imaju značajna očekivanja.

Za sve prvake u vrbaskoj lokalnoj samoupravi obezbeđni su besplatni udžbenici, radne sveske i školski pribor koji će mališanima biti neophodan za svakodnevno praćenje nastave. Ove godine u prvi razred u opštini Vrbas krenulo je blizu četiri stotine dece. Najviše ih je u Osnovnoj školi „Svetozar Miletić“ u Vrbasu, sedamdeset i osmoro. U Ravnom Selu prvaka je 23, u Savinom Selu 27, u Kucuri 50. Osnovna škola u Zmajevu upisala je 45, a u Bačkom Dobrom Polju 31 đaka prvaka.  U vrbaskoj Osnovnoj školi „20. oktobar“ nastavu će u prvom razredu pohađati 48 učenika, a u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ 61 učenik. Uz 34 upisanih u Osnovnu školu „Bratstvo jedinstvo“ u Vrbasu, prvaka je u opštini Vrbas ukupno 397.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena