Društvo

Nova školska godina počela svečanim prijemima prvaka

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 1. septembar 2022. • 13:44 •

Nova školska godina počela svečanim prijemima prvaka Foto: TV Bačka

Počela je nova nastavna godina, a prvi su u školska dvorišta, holove i učionice ušli đaci prvaci koji su time zakoračili i u svet obrazovanja. Za njih su i u osnovnim školama u vrbaskoj opštini pripremljene svečane priredbe kako bi im učitelji, nastavnici i stariji drugari poželeili dobrodošlicu i upoznali ih sa školskim kolektivima.

Svečano je bilo i u dvorištu Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“ u Vrbasu gde su novi školarci u pratnji članova svojih porodica prisustvovali jednom od najvažnijih događaja u svom dosadašnjem životu. Školski život nosi sa sobom nove obaveze, navike i poznastva i to je velika promena za svakog sedmogodišnjaka. Prijem u školi za njih je događaj koji budi različita osećanja, ali je uglavom radostan. Prvaci su imali priliku da se upoznaju sa svojim učiteljima i učiteljicama sa kojima će narednih godina prolaziti kroz nastavni program i brojne druge događaje i stvari koje predstavlja škola. Zajedno sa svojim drugarima, prvi put su u klupe sele drugarica Dunja i Marija koje od škole imaju značajna očekivanja.

Za sve prvake u vrbaskoj lokalnoj samoupravi obezbeđni su besplatni udžbenici, radne sveske i školski pribor koji će mališanima biti neophodan za svakodnevno praćenje nastave. Ove godine u prvi razred u opštini Vrbas krenulo je blizu četiri stotine dece. Najviše ih je u Osnovnoj školi „Svetozar Miletić“ u Vrbasu, sedamdeset i osmoro. U Ravnom Selu prvaka je 23, u Savinom Selu 27, u Kucuri 50. Osnovna škola u Zmajevu upisala je 45, a u Bačkom Dobrom Polju 31 đaka prvaka.  U vrbaskoj Osnovnoj školi „20. oktobar“ nastavu će u prvom razredu pohađati 48 učenika, a u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ 61 učenik. Uz 34 upisanih u Osnovnu školu „Bratstvo jedinstvo“ u Vrbasu, prvaka je u opštini Vrbas ukupno 397.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad