instagram
 
instagram

Društvo

Finale manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ ovog oktobra u Srbobranu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 12. septembar 2022. • 14:07 •

Finale manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ ovog oktobra u Srbobranu Foto: TV Bačka

Čelnici muzičkog festivala za decu "Srbija u ritmu Evrope" zajedno sa predstavnicima svih gradova i opština učesnika, organizovali su na Trgu slobode javno žrebanje redosleda ovogodišnjih izvođača. Učesnici ove manifestacije će se sresti na finalnom programu 15. oktobra u Srbobranu. Ova opština domaćin je zahvaljujući tome što su njeni predstavnici prošlogodišnji pobednici. Ozbiljna organizacija i doček gostiju sada su važni za ovu lokalnu samoupravu i biće velika afirmacija stvaralaštva mladih i njihovih potencijala.

Iako je manifestacija po obuhvatu uključila gradove i opštine sa teritorije cele Srbije, ona je važna za Autonomnu pokrajinu Vojvodinu jer je ove godine finanle u Srbobranu, a učestvuje 10 opština i gradova iz Vojvodine. To je svojim prisustvom potvrdio doktor Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Srbija u ritmu Evrope najveće je dečije umetničko takmičenje u našoj zemlji. U program su uključene i ambasade evropskih zemalja, a svaka lokalna samouprava predstavlja određenu zemlju i izvodi numeru iz te zemlje. Ove godine takmičenjem su obuhvaćene 22 lokalne samouprave, odnosno mladi takmičari iz pet gradova i 17 opština.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena