Društvo

Finale manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ ovog oktobra u Srbobranu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 12. septembar 2022. • 14:07 •

Finale manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ ovog oktobra u Srbobranu Foto: TV Bačka

Čelnici muzičkog festivala za decu "Srbija u ritmu Evrope" zajedno sa predstavnicima svih gradova i opština učesnika, organizovali su na Trgu slobode javno žrebanje redosleda ovogodišnjih izvođača. Učesnici ove manifestacije će se sresti na finalnom programu 15. oktobra u Srbobranu. Ova opština domaćin je zahvaljujući tome što su njeni predstavnici prošlogodišnji pobednici. Ozbiljna organizacija i doček gostiju sada su važni za ovu lokalnu samoupravu i biće velika afirmacija stvaralaštva mladih i njihovih potencijala.

Iako je manifestacija po obuhvatu uključila gradove i opštine sa teritorije cele Srbije, ona je važna za Autonomnu pokrajinu Vojvodinu jer je ove godine finanle u Srbobranu, a učestvuje 10 opština i gradova iz Vojvodine. To je svojim prisustvom potvrdio doktor Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Srbija u ritmu Evrope najveće je dečije umetničko takmičenje u našoj zemlji. U program su uključene i ambasade evropskih zemalja, a svaka lokalna samouprava predstavlja određenu zemlju i izvodi numeru iz te zemlje. Ove godine takmičenjem su obuhvaćene 22 lokalne samouprave, odnosno mladi takmičari iz pet gradova i 17 opština.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad