Društvo

Komunalci saniraju posledice jučerašnjeg nevremena u Vrbasu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 16. septembar 2022. • 14:03 •

Komunalci saniraju posledice jučerašnjeg nevremena u Vrbasu

Posledice jakog nevremena koje su  juče u popodnevnim satima zahvatile i područje opštine Vrbas, komunalci su nastavili da saniraju od ranog jutra. Sve ekipe su na terenu kako bi se u najkraćem roku sklonilo zaostalo granje na putevima.

U saradnji sa Odeljenjem za inspekcijske poslove vrbaske opštinske uprave, obilaze se kritične tačke. Kako kažu radnici „Čistoće“, najteža situacija je u naselju Vinogradi gde je usled jakog vetra oboren veći broj stabala. Slično je i na Šlajzu gde je iščupano drveće. Rano jutros ekipe su bile angažovane u Vinogradskoj ulici i kod Stare bolnice kako bi obezbedili prohodnost puteva.

Do kasnih večernjih sati ekipe su juče bile na terenu, a tom prilikom obavljalo se interventno orezivanje, a na terenu je bio i bager rovokopač.

„Dežurni radnici JKP-a juče su do 22 časa bili na terenu i sanirali štetu. Deonica na Kulskom putu, od „Nisove“ pumpe do Titove vile bila je najkritičnija, ali zahvaljujući radnicima JKP-a saobraćaj se odvijao nesmetano. Intervenciju smo imali i u Oktobarskoj ulici, jer je pešački prelaz bio zakrčen. Mnogo posla je bilo i u Ulici Laze Kostića, kao i na Šlajzu i još nekim lokacijama“, kaži iz PJ „Čistoća“.

Kako saznajemo, u naseljenim mestima vrbaske opštine veće štete nije bilo, ako ni poziva za intervenciju. Ekipe „Vodovoda i kanalizacije“ trenutno čiste šahte za odvođenje atmosferskih voda kako bi se predupredilo zadržavanje padavina na putevima.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad