kroz-vrbas-vrbas-deo-evropske-nedelje-mobilnosti-od-16-do-22-septembra-
instagram
 
instagram

Društvo

Kroz Vrbas: Vrbas deo Evropske nedelje mobilnosti od 16. do 22. septembra

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 16. septembar 2022. • 12:57 •

Kroz Vrbas: Vrbas deo Evropske nedelje mobilnosti od 16. do 22. septembra Foto: TV Bačka

Opština Vrbas ove godine deo je kampanje Evropska nedelja mobilnosti, koja se obeležava od 16. do 22. septembra. Ova kampanja osmišljena je u cilju podsticanja nemotorizovanih vidova prevoza u gradovima i promocije zdravih načina kretanja koja ne štete životnoj sredini.

Ovim povodom Tijana Aleksić, zamenica predsednika opštine Vrbas i predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja, pozvala je sve građane sa poslednji dan kampanje, četvrtak, 22. septembar, provedu bez automobila i gradom se kreću peške, na biciklima,  trotinetima ili rolerima, čime će dati punu podršku Evropskoj nedelji mobilnosti.

"Navedenog dana za saobraćaj će biti zatvorena ulica Maršala Tita u potezu od ulaska u zgradu Osnovnog suda do ulice Ive Lole Ribara, i to od 06.00 do 16.00 časova, (sa nesmetanim prilazom Osnovnom sudu), a u periodu od 16.00 do 23.00 časa za saobraćaj će biti zatvorena ulica Maršala Tita od ulice Gustava Krkleca do ulice Ive Lole Ribara. Pozivam sve građane, posebno mlade, da uživaju u bezbednoj vožnji biciklima ili trotinetima i rolerima, u šetnji, jer je važno da i na ovaj način pošaljemo poruku da želimo da rasteretimo naše ulice od motornih vozila svih vrsta. Dajmo prednost zdravim modelima kretanja", poručila je Tijana Aleksić, predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Vrbas.  

 

Tekst je realizovan u okviru projekta “Kroz Vrbas” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Vrbas. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad