rezervne-vojne-staresine-srbije-crne-gore-i-republike-srpske-u-vrbasu
instagram
 
instagram

Društvo

Rezervne vojne starešine Srbije, Crne Gore i Republike Srpske u Vrbasu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 19. septembar 2022. • 13:42 •

Rezervne vojne starešine Srbije, Crne Gore i Republike Srpske u Vrbasu Foto: TV Bačka

Tradicija susretanja organizacija rezervnih vojnih starešina Srbije, Crne Gore i Republike Srpske nastavljena je po 27. put. Vrbas i Bečej ugostili su svoje kolege iz Banjaluke, Prijedora, Plužina i Nikšića sa kojma održavaju čvrste i produktivne veze. Za učesnike manifestacije priređen je i prijem kod predsednika opštine Vrbas, Predraga Rojevića. Prijemu je prisustvovao i direktor pokrajinskog Fonda za saradnju sa Srbima u regionu, Duško Ćutilo. Domaćini su pozdravili delegacije kao i njihov rad i zalaganje da se odnosi produbljuju i unapređuju. Sureti se održavaju svake godine u drugoj državi, a Vrbas će ponovo biti domaćin na jubilarnim susretima kroz tri godine.

Organizacija rezevrnih vojnih starešina nastala je pre sto dve godine na inicijativu vojvode Stepe Stepanovića. Do devedesetih godina prošlog veka, starešine su bile objedinjene u jedinstvenoj jugoslovenskoj organizaciji. Proteklih decenija deluju u različitim državama, ali se bratski odnosi među rezervnim starešinama ne prekidaju. Ovakav vid susretanja i održavanja veza po svemu je poseban i to je dodatni razlog zašto će Rezervne vojne starešine Vrbasa i ubuduće biti deo ove tradicije.

Prijemu u opštini prethodila je svačana akademija i druženje upriličeno za rezervne vojne starešine. Pratio ih je bogat kulturno-zabavni program. Gosti i domaćini izneli su nadu da će se u narednim godinama povećati broj onih koji završavaju škole rezervnih vojnih starešina. Podsetili su da su ove škole u prethodnom periodu završavale neke od najuglednijih ličnosti iz sveta kulture, umetnosti, sporta i drugih oblasti a da su stečena znanja i iskustva u velikoj meri doprinela njihovim profesionalnim karijerama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad