kroz-vrbas-sss-4-juli-nastavlja-ucesce-u-projektu-kvalitetno-obrazovanje-za-sve
instagram
 
instagram

Društvo

Kroz Vrbas: SSŠ „4. juli“ nastavlja učešće u projektu „Kvalitetno obrazovanje za sve“

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 27. septembar 2022. • 13:16 •

Kroz Vrbas: SSŠ „4. juli“ nastavlja učešće u projektu „Kvalitetno obrazovanje za sve“ Foto: TV Bačka

Projekat „Kvalitetno obrazovanje za sve“ se sprovodi u okviru zajedničke inicijative Evropske Unije i Saveta Evrope, sa ciljem da poboljša kvalitet obrazovanja podsticanjem demokratske kulture u formalnom obrazovnom sistemu primenom pristupa zasnovanog na antidiskriminaciji. Srednja stručna škola "4. juli " je deo projekta od 2019. godine.

Ove godine planirano je mnoštvo aktivnosti koje za cilj imaju podsticanje i poboljšanje kvalitetnog obrazovanja. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja uključilo je 60 pilot škola uključujući nastavnike i školske uprave, učenike, roditelje i njihove zajednice, te će čitavo društvo koristiti prednosti obrazovnog sistema koji je obogaćen demokratskom kulturom. Glavni akteri u obrazovanju će promovisati demokratsku kulturu kao ključni element kvalitetnog obrazovanja. Primarni cilj ovog projekta je  borba protiv diskriminacije u obrazovanju kroz primenu Referentnog okvira kompetencija za demokratsku kulturu Saveta Evrope.

Aktuelni projekat „Kvalitetno obrazovanje za sve“ izgrađen je na rezultatima saradnje u projektu „Podsticanje demokratske kulture u školama“ koji je sproveden u prvoj fazi Horzintal Facility programa (2016-2019).

 

Tekst je realizovan u okviru projekta “Kroz Vrbas” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Vrbas. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad