Društvo

Kroz Vrbas: SSŠ „4. juli“ nastavlja učešće u projektu „Kvalitetno obrazovanje za sve“

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 27. septembar 2022. • 13:16 •

Kroz Vrbas: SSŠ „4. juli“ nastavlja učešće u projektu „Kvalitetno obrazovanje za sve“ Foto: TV Bačka

Projekat „Kvalitetno obrazovanje za sve“ se sprovodi u okviru zajedničke inicijative Evropske Unije i Saveta Evrope, sa ciljem da poboljša kvalitet obrazovanja podsticanjem demokratske kulture u formalnom obrazovnom sistemu primenom pristupa zasnovanog na antidiskriminaciji. Srednja stručna škola "4. juli " je deo projekta od 2019. godine.

Ove godine planirano je mnoštvo aktivnosti koje za cilj imaju podsticanje i poboljšanje kvalitetnog obrazovanja. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja uključilo je 60 pilot škola uključujući nastavnike i školske uprave, učenike, roditelje i njihove zajednice, te će čitavo društvo koristiti prednosti obrazovnog sistema koji je obogaćen demokratskom kulturom. Glavni akteri u obrazovanju će promovisati demokratsku kulturu kao ključni element kvalitetnog obrazovanja. Primarni cilj ovog projekta je  borba protiv diskriminacije u obrazovanju kroz primenu Referentnog okvira kompetencija za demokratsku kulturu Saveta Evrope.

Aktuelni projekat „Kvalitetno obrazovanje za sve“ izgrađen je na rezultatima saradnje u projektu „Podsticanje demokratske kulture u školama“ koji je sproveden u prvoj fazi Horzintal Facility programa (2016-2019).

 

Tekst je realizovan u okviru projekta “Kroz Vrbas” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Vrbas. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad