instagram
 
instagram

Društvo

Utvrđen program obeleževanja Dečije nedelje u opštini Vrbas

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 30. septembar 2022. • 12:48 •

Utvrđen program obeleževanja Dečije nedelje u opštini Vrbas

Vrtići, škole, ustanove, udruženja građana i nevladine organizacije, uz podršku lokalne samouprave, obeležiće naredne sedmice Dečiju nedelju - najveću nacionalnu manifestaciju za zaštitu i promociju dečijih prava. Ove godine aktivnosti se organizuju i sprovode pod motom "Šta detetu treba da raste do neba!?" i to od 03. do 09. oktobra.

"Organizacioni odbor Dečije nedelje u opštini Vrbas utvrdio je program manifestacije pažljivo birajući aktivnosti koje će zadovoljiti sve uzraste i interesovanja. Uz deo koji organizujemo svi zajedno, vrtići, škole i ustanove osmislili su svoje posebne programe tako da će svi dani Dečije nedelje biti ispunjeni raznim sadržajima. Imaćemo pozorišne predstave za učenike na Trgu Nikole Pašića, literarne i likovne konkurse, posete Gradskom muzeju, sportska takmičenja i humanitarni dan, kao i tradicionalni prijem kod predsednika opštine Vrbas. Želja nam je da kroz sve ove i druge aktivnosti promovišemo igru, stvaralaštvo, kulturu i kreativnost, kvalitetno slobodno vreme, izražavanje sposobnosti, znanja i veština svakog deteta, bez obzira na uzrast i uvažavajući različite mogućnosti", rekla je Tijana Aleksić, predsednica Organizacionog odbora Dečije nedelje 2022 u opštini Vrbas.  

Cilj obeležavanja Dečije nedelje jeste skretanje pažnje javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima. Da bi deca živela u podsticajnom i sigurnom okruženju u kome mogu da ostvare maksimum svojih potencijala, u atmosferi punog poštovanja dečijih prava, neophodno je da svi društveni akteri rade zajedno na podršci porodici i roditeljstvu, uključujući alternativne oblike, čime se obezbeđuje dostojanstven život i podsticaj porodici i deci koja u njoj odrastaju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena