prijemom-kod-predsednika-opstine-pocela-decija-nedelja-u-vrbasu-
instagram
 
instagram

Društvo

Prijemom kod predsednika opštine počela Dečija nedelja u Vrbasu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 3. oktobar 2022. • 13:42 •

Prijemom kod predsednika opštine počela Dečija nedelja u Vrbasu Foto: TV Bačka

Dečija nedelja obeležava se i ovog oktobra, a narednih dana brojni programi biće priređeni za naše najmlađe sugrađane. Ova manifestacija koja u prvi plan stavlja pravo deteta da bude dete i druga dečija prava, u opštini Vrbas počela je tradicionalnim prijemom kod predsednika opštine. U posetu lokalnoj samoupavi došli su predškolci, učenici svih osnovnih i srednjih škola, Osnovne muzičke škole, kao i štićenici Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama “Kućica”. Dočekao ih je predsednik opštine Predrag Rojević sa svojim saradnicima poželevši predstvnicima obrazovnih ustanova i svoj deci u opštini uspeh u obrazovnom procesu i radost i bezbrižnost u odrastanju. Gosti su se domaćinima zahvalili prigodnim poklonima, dok su predstavnici učeničkih parlamenata i drugi istaknuti đaci prezentovali svoje škole, ostvarene uspehe i planove za naredni period. Ove je već po tradiciji najveseliji prijem u zgradi opštine.

Posebno je bilo zanimljivo predstavljanje učenika Osnovne muzičke škole Vrbas koji su održali mali koncert i prikazali deo bogatog i često nagrađivanog rada. Oni su se potom, kao i svi njihovi drugari iz drugih obrazovnik ustanova, našli na kratko u ulozi predesdnika opštine, zamenika predsednika i predsednika Skupštine opštine. Bilo je zanimljivo čuti šta su imali da poruče sa skupštinske govornice i kakav utisak je na njih ostavio prijem u zgradi lokalne smouprave. 

Dečija nedelja obeležava se od trećeg do devetog oktobra pod sloganaom "Šta detetu treba da raste do neba!?". Organizacioni odbor ove manifestacije pripremio je za svaki dan sedmice raznovrsne aktivnosti. Likovni i literarni konkursi, sportska takmičenja, posete muzeju, samo su neki od planiranih događaja. Cilj obeležavanja Dečije nedelje jeste skretanje pažnje javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad