humanitarni-prodajni-bazar-u-vrbasu-povodom-decije-nedelje
instagram
 
instagram

Društvo

Humanitarni prodajni bazar u Vrbasu povodom Dečije nedelje

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 6. oktobar 2022. • 15:12 •

Humanitarni prodajni bazar u Vrbasu povodom Dečije nedelje Foto: TV Bačka

Humanitarni prodajni bazar u Vrbasu organizovan povodom Dečije nedelje okupio je na gradskom trgu predsatvanike većine obrazovnih ustanova. Postavci na štandovima prethodila je priprema u samim školama gde su učenici izrađivali i pripremali razne prodajne eksponate, uglavnom ukrasne i jestive. Šarenilo boja privuklo je i brojne posetioce ali ih je na trg prvenstveno dovela želja da podrže decu i mlade koji su se potrudili da njhov rad i pojavljivanje budu u znaku humanosti. Svoje mesto na ovoj manifestaciji uzeli su i predstavnici Gimnazije „Žarko Zrenjanin“.

Kolači, slana i slatka peciva, predmeti za svakodnevnu upotrebu kao i oni dekorativni, dominirali su većinom tezgi. Ali svaki štand imao je neke svoje posebnosti koje su izdvajale od drugih. Osnovci nekih škola otkrili su nam šta je odlikovalo njihovu ponudu na ovom prodajnom bazaru.

Dečija nedelja nastavlja se i narednih dana. U svim školama kao i u svim objektima Predškolske ustanove „Boško Buha“ održavaju se razne aktivnosti kojima se ukazaje na značaj prava svakog deteta da raste zdravo, zadovoljno, bezbrižno i u humanom ambijentu. Ovo poslednje, ali ne i manje važno, je posebno naznačio Humanitarni bazar.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad