opstina-vrbas-svecano-obelezila-20-oktobar-dan-grada-i-opstine
instagram
 
instagram

Društvo

Opština Vrbas svečano obeležila 20. oktobar - Dan grada i opštine

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 20. oktobar 2022. • 14:25 •

Opština Vrbas svečano obeležila 20. oktobar - Dan grada i opštine Foto: TV Bačka

Obeležavanje Dana oslobođenja i Dana opštine Vrbas počelo je sećanjem na žrtve fašizma i pale borce kojima Vrbašani duguju mir i slobodu. Venci su položeni na više spomenika u gradu kojima se čuva sećanje na događaje od pre 78 godina i na narodnosolobodalačku borbu. Centralni deo ovih memorijalnih aktivnosti održan je ispred Spomenika palim borcima u centru Vrbasa. Na ovo obeležje vence su položile delegacije opštine Vrbas, Ambasade Ruske Federacije u Srbiji, predstavnici SUBNOR-a Vrbasa, kao i Pokrajinskog odbora ove organizacije i Saveza boraca Novog Sada, Sombora i Bečeja, te Udruge antifašista Vukovara. Poštu palim borcima odali su i predstavnici Policijske stanice Vrbas, lokalnih odbora više poltičkih organizacija, Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva, Crnogoskog nacionalnog saveta i Osnovne škole „20. oktobar“. Svečanom sednicom Skupštine opštine Vrbas nastavljeno je obeležavanje Dana grada. Pozdravne govore održali su Sanja Žigić, predesdnica Skupštine opštine i Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas.

Ovogodišnji dobitnici nagrade opštine Vrbas istakli su se na polju kulture. Komisija je odlučila da najviše društveno priznanje u opštini dodeli pesniku Miroslavu Aleksiću za višedecenijski rad u kulturi i prisutvo u srpskoj književnosti ovenčano brojnim nagradama. Nagrade je u proteklih osam godina u zemliji i u okruženju osvajao i Hor „Bački pevači“ Kulturnog centra Vrbasa. U ime hora priznanje je uručeno dirigentkinji Jeleni Aleksić. Književnik Miroslav Aleksić istakao je da se ovo priznanje svrstava među najznačajnija koja su mu dodeljena.

Svečanoj sednici prisustvovale su brojne zvanice iz susednih opština, iz stranih diplomatskih predstavništava, vojske i policije, pokrajinskih i republičkih institucija, predstavnici verskih zajednica, privrednici i drugi gosti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad