Društvo

Kroz Vrbas: Humanost učenika iz Bačkog Dobrog Polja na delu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 31. oktobar 2022. • 14:05 •

Kroz Vrbas: Humanost učenika iz Bačkog Dobrog Polja na delu Foto: TV Bačka

Učenici Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Bačkog Dobrog Polja organizovali su u okviru Dečje nedelje akciju podrške za drugare iz Udruženja "Multiart". U pitanju je bilo sakupljanje konzerviranih namirnica, gotovih supa, pirinča, testenine i ostalih prehrambenih proizvoda koje mogu da stoje i bezbedno se prenose.

"Od srca se zahvaljujemo učenicima i prosvetnim radnicima Osnovne škole u Bačkom Dobrom Polju. Posebno se zahvaljujemo direktoru škole Nebojši Sekuliću koji je redak entuzijasta u našoj sredini. Pored podrške deci u 'Multiartu', veoma smo zadovoljni odnosom koji imaju zdravorazvojna deca u osnovnim školama opštine Vrbas prema deci sa teškoćama. U jednoj komplikovanoj sredini gde su se dešavale neprijatne situacije, danas imamo potpuno drugačiji odnos. Ovakve akcije približavaju problematiku kojom se bavimo, decu uče empatiji i deljenju i ponosni smo na sve što smo postigli zajedno sa prosvetnim radnicima u opštini Vrbas. Ipak, danas nam nedostaju lični pratioci i to je nasušna potreba koju opština Vrbas pod hitno mora rešiti. Sa velikim ponosom ističemo da su veliku želju za saradnjom sa našim Udruženjem pokazali i studenti FIM fakulteta iz Vrbasa. Oni su sa svojom asisentkinjom u nastavi više puta posećivali naše udruženje i trenutno dogovaramo zajedničke aktivnosti", rekao je Boris Bijelović, predsednik Udruženja "Multiart". 

"Multiart" ove namirnice koristi za putovanja i ishranu tokom terapeutskih boravaka na planinama za decu sa teškoćama u razvoju.

 

Tekst je realizovan u okviru projekta “Kroz Vrbas” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Vrbas. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad