kroz-vrbas-humanost-ucenika-iz-backog-dobrog-polja-na-delu-
instagram
 
instagram

Društvo

Kroz Vrbas: Humanost učenika iz Bačkog Dobrog Polja na delu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 31. oktobar 2022. • 14:05 •

Kroz Vrbas: Humanost učenika iz Bačkog Dobrog Polja na delu Foto: TV Bačka

Učenici Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Bačkog Dobrog Polja organizovali su u okviru Dečje nedelje akciju podrške za drugare iz Udruženja "Multiart". U pitanju je bilo sakupljanje konzerviranih namirnica, gotovih supa, pirinča, testenine i ostalih prehrambenih proizvoda koje mogu da stoje i bezbedno se prenose.

"Od srca se zahvaljujemo učenicima i prosvetnim radnicima Osnovne škole u Bačkom Dobrom Polju. Posebno se zahvaljujemo direktoru škole Nebojši Sekuliću koji je redak entuzijasta u našoj sredini. Pored podrške deci u 'Multiartu', veoma smo zadovoljni odnosom koji imaju zdravorazvojna deca u osnovnim školama opštine Vrbas prema deci sa teškoćama. U jednoj komplikovanoj sredini gde su se dešavale neprijatne situacije, danas imamo potpuno drugačiji odnos. Ovakve akcije približavaju problematiku kojom se bavimo, decu uče empatiji i deljenju i ponosni smo na sve što smo postigli zajedno sa prosvetnim radnicima u opštini Vrbas. Ipak, danas nam nedostaju lični pratioci i to je nasušna potreba koju opština Vrbas pod hitno mora rešiti. Sa velikim ponosom ističemo da su veliku želju za saradnjom sa našim Udruženjem pokazali i studenti FIM fakulteta iz Vrbasa. Oni su sa svojom asisentkinjom u nastavi više puta posećivali naše udruženje i trenutno dogovaramo zajedničke aktivnosti", rekao je Boris Bijelović, predsednik Udruženja "Multiart". 

"Multiart" ove namirnice koristi za putovanja i ishranu tokom terapeutskih boravaka na planinama za decu sa teškoćama u razvoju.

 

Tekst je realizovan u okviru projekta “Kroz Vrbas” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Vrbas. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad