Društvo

Kroz Vrbas: Vrbaski srednjoškolci na Festivalu nauke u Kuli

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 7. novembar 2022. • 11:59 •

Kroz Vrbas: Vrbaski srednjoškolci na Festivalu nauke u Kuli

Učenici Srednje stručne škole "4. juli" učestvovali su u petak na drugom po redu festivalu "U susret nauci", koji je održan u Srednjoj tehničkoj školi "Mihajlo Pupin" u Kuli. Obrazovna ustanova iz Vrbasa bila je jedna od dvadesetak ustanova i društava, promotera nauke i njenih dostignuća, čiji su timovi pripremili bogat program kako bi školarcima otvorili vrata znanja kada je svet nauke u pitanju. Cilj festivala "U susret nauci" je da se svim generacijama predstavi važnost nauke i tehnologije i da se probudi interesovanje mladih za naučne oblasti na zanimljiv i inspirativan način.

Drugi festival imao je mnogo više izlagača od prvog, prošlogodišnjeg, koji su se uključili u promociju nauke na zanimljiv način, krčeći put do približavanja raznih naučnih oblasti deci, i ohrabrujući ih da, bez obzira na to kakvi su đaci trenutno, naprave nešto u svom životu u tom smeru. Učenički timovi učestvovali su u kvizovima znanja u kojima su mogli da provere znanje iz gradiva osnovne škole, program je zahvatao sve predmete koji su zastupljeni u školama, a takođe je bilo odabrano i 30 naslova osmišljenih da probude dalje interesovanje za učenje kod dece.

Pored opštine Kula i Turističke organizacije opštine Kula, organizator festivala "U susret nauci" bio je i Obrazovni centar "Sokrat". Aktivnosti SSŠ "4. juli" realizovane su u okviru Obogaćenog jednosmenskog rada.

 

Tekst je realizovan u okviru projekta “Kroz Vrbas” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Vrbas. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad