instagram
 
instagram

Društvo

Kroz Vrbas: Prevencija nasilja u školama tema tribine za radnike u obrazovanju

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 10. novembar 2022. • 13:30 •

Kroz Vrbas: Prevencija nasilja u školama tema tribine za radnike u obrazovanju Foto: TV Bačka

U organizaciji Koordinacionog tela za prevenciju nasilja u osnovnim i srednjim školama opštine Vrbas održana je tribina za radnike u obrazovanju. Senzibilisanje profesionalaca u ustanovama obrazovanja za prepoznavanje nasilja bilo je ovoga puta namenjeno direktorima škola i zaposlenima u predagoško-psihološkim službama. Ovo Koordinaciono telo nedavno je oformoljeno u našoj opštini, a Vrbas je druga lokalna samoupra u kojoj je ono počelo da deluje.

O nasilju kao sve većem izazovu među decom i mladima školskog uzrasta govorila je Biljana Kikić Grujić. Ona je predsednica Koordinacionog tela za prevenciju nasilja u školama za Grad Novi Sad i stručnjak za ovu oblast.

Prosvetni sistem treba da bude osposobljen da prepozna i aktivno i adekvatno odgovori na slučajeve nasilja. U tom poslu podrška moraju biti zdravstveni sistem, centri za socijalni rad i policija. Treba razumeti da su u sajber prostoru i novim tehnologijama današnja deca nekoliko koraka ispred svojih roditelja. Ipak, prednost roditelja je životno iskustvo koje deca nemaju, a prosvetnih radnika još i stručnost i osposobljenost da na nasilje pravilno odreaguju.

Tekst je realizovan u okviru projekta “Kroz Vrbas” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Vrbas. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena