Društvo

Kroz Vrbas: Prevencija nasilja u školama tema tribine za radnike u obrazovanju

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 10. novembar 2022. • 13:30 •

Kroz Vrbas: Prevencija nasilja u školama tema tribine za radnike u obrazovanju Foto: TV Bačka

U organizaciji Koordinacionog tela za prevenciju nasilja u osnovnim i srednjim školama opštine Vrbas održana je tribina za radnike u obrazovanju. Senzibilisanje profesionalaca u ustanovama obrazovanja za prepoznavanje nasilja bilo je ovoga puta namenjeno direktorima škola i zaposlenima u predagoško-psihološkim službama. Ovo Koordinaciono telo nedavno je oformoljeno u našoj opštini, a Vrbas je druga lokalna samoupra u kojoj je ono počelo da deluje.

O nasilju kao sve većem izazovu među decom i mladima školskog uzrasta govorila je Biljana Kikić Grujić. Ona je predsednica Koordinacionog tela za prevenciju nasilja u školama za Grad Novi Sad i stručnjak za ovu oblast.

Prosvetni sistem treba da bude osposobljen da prepozna i aktivno i adekvatno odgovori na slučajeve nasilja. U tom poslu podrška moraju biti zdravstveni sistem, centri za socijalni rad i policija. Treba razumeti da su u sajber prostoru i novim tehnologijama današnja deca nekoliko koraka ispred svojih roditelja. Ipak, prednost roditelja je životno iskustvo koje deca nemaju, a prosvetnih radnika još i stručnost i osposobljenost da na nasilje pravilno odreaguju.

Tekst je realizovan u okviru projekta “Kroz Vrbas” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Vrbas. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad