instagram
 
instagram

Društvo

Kroz Vrbas: Opština deo projekta za reformu javne uprave

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 25. novembar 2022. • 12:31 •

Kroz Vrbas: Opština deo projekta za reformu javne uprave

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović prisustvovao je svečanom potpisivanju sporazuma o saradnji sa 11 jedinica lokalne samouprave, u sklopu aktivnosti „Unapređenje kvaliteta i efikasnosti u pružanju usluga na lokalnom nivou“, koju Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) sprovodi u okviru projekta nemačko-srpske razvojne saradnje „Podrška reformi javne uprave u Republici Srbiji u procesu pristupanja Evropskoj uniji“, uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ). Jedna od 11 lokalnih samouprava koja je potpisala ovaj sporazum je i opština Vrbas.

Martinović je naglasio da je gotovo sve što se radi u okviru reforme javne uprave, naročito u oblasti pojednostavljenja komplikovanih postupaka i procedura, profesionalnog usavršavanja službenika, digitalizacije i uvođenja inovativnih alata, usmereno ka ostvarivanju jedinstvenog cilja, a to je da građani budu zadovoljni uslugama javne uprave.

Sporazum u ime lokalne samouprave Vrbas potpisala je Tijana Aleksić, zamenica predsednika opštine Vrbas, koja je ovom prilikom istakla da je svaka vrsta podrške usmerene u unapređenje i modernizaciju usluga koje građani dobijaju u lokalnoj administraciji veoma značajna, jer je potrebno ubrzati i olakšati razne procedure i građanima omogućiti da ostvare svoje potrebe na jednostavan način.

 

Tekst je realizovan u okviru projekta “Kroz Vrbas” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Vrbas. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena