Društvo

Kroz Vrbas: Opština deo projekta za reformu javne uprave

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 25. novembar 2022. • 12:31 •

Kroz Vrbas: Opština deo projekta za reformu javne uprave

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović prisustvovao je svečanom potpisivanju sporazuma o saradnji sa 11 jedinica lokalne samouprave, u sklopu aktivnosti „Unapređenje kvaliteta i efikasnosti u pružanju usluga na lokalnom nivou“, koju Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) sprovodi u okviru projekta nemačko-srpske razvojne saradnje „Podrška reformi javne uprave u Republici Srbiji u procesu pristupanja Evropskoj uniji“, uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ). Jedna od 11 lokalnih samouprava koja je potpisala ovaj sporazum je i opština Vrbas.

Martinović je naglasio da je gotovo sve što se radi u okviru reforme javne uprave, naročito u oblasti pojednostavljenja komplikovanih postupaka i procedura, profesionalnog usavršavanja službenika, digitalizacije i uvođenja inovativnih alata, usmereno ka ostvarivanju jedinstvenog cilja, a to je da građani budu zadovoljni uslugama javne uprave.

Sporazum u ime lokalne samouprave Vrbas potpisala je Tijana Aleksić, zamenica predsednika opštine Vrbas, koja je ovom prilikom istakla da je svaka vrsta podrške usmerene u unapređenje i modernizaciju usluga koje građani dobijaju u lokalnoj administraciji veoma značajna, jer je potrebno ubrzati i olakšati razne procedure i građanima omogućiti da ostvare svoje potrebe na jednostavan način.

 

Tekst je realizovan u okviru projekta “Kroz Vrbas” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Vrbas. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad