u-srbobranskoj-gimnaziji-i-strucnoj-skoli-otvoren-frizerski-kabinet-
instagram
 
instagram

Društvo

U srbobranskoj Gimnaziji i stručnoj školi otvoren frizerski kabinet

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 30. novembar 2022. • 14:01 •

U srbobranskoj Gimnaziji i stručnoj školi otvoren frizerski kabinet Foto: TV Bačka

Gimnazija i stručna škola "Svetozar Miletić" u Srbobranu posebno je opremila jedan kabinet za potrebe izvođenja praktične nastave frizerskog smera. Učionica je uz podršku lokalne samouprave i donatora pretvorena u frizerski salon u kome će đaci moći da se praktično usavršavaju. Od ove školske godine ova srednja škola ima dva nova smera pa joj je ovakav kabinet bio potreban za ostvarivanje nastavnog plana prve generacije budućih frizera.

Važnom događaju koji jača kapacitete srednjošlskog obrazovanja u opštini Srbobran podršku su dali i predstavanici lokalne samouprave. Đaci i nastavnici prionuli su na rad u želji da do sada stečeno teorijsko znanje primene u praksi. Nadaju se da će u ovom kabinetu uvek imati dovoljno posla i da će im svoje poverenje i negu kose ukazati đaci, nastavnici a u budućnosti i građanstvo Srbobrana.

Prva generacija frizerskog smera u ovoj školi privukla je značajno inetresovanje ali se u školi nadaju da će svake godine biti sve više mladih koji će hteti da upišu ovaj smer. Obrazovanje traje tri godine, a po završetku se uglavnom lako nalazi posao u struci jer je ova uslužna grana u sve većoj ekspanziji. Nema sumnje da će tako biti i u slučaju srbobranskih đaka ukoliko budu vredno sticali praktična i teorijska znanja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad