Društvo

Obeležena decenija i po odeljenja OMŠ Vrbas u Srbobranu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 5. decembar 2022. • 13:21 •

Obeležena decenija i po odeljenja OMŠ Vrbas u Srbobranu Foto: TV Bačka

Svečanim programom u režiji učenika i nastavnika Izdvojenog odeljenja Osnovne muzičke škole Vrbas u Srbobranu obeleženo je petnaest godina rada ovog ogranka škole. To je prvo istureno odeljenje vrbaske muzičke škole ikada formirano, kasnije su nastala još tri, a ovo u Srbobranu počelo je sa radom zahvaljujući tadašnjem rukovodstvu škole i roditeljima zainteresovanim da svojoj deci približe muzičko obrazovanje. Koncert koji je tim povodom održan bio je prilika da se prikažu istorijat i deo plodnog i predanog rada.

Od kada u Srbobranu postoji odeljenje Muzičke škole gotovo da nema ni jedne značajnije priredbe ili manifestacije u ovoj opštini na kojoj ova škola nije zastupljena u programu.

Uz nastupe učenika na instrumentima koji se izučavaju u ovom odeljenju i ovdašnji hor, u program su se uključili i članovi Kamernog tamburaškog sastava Izdvojenog odeljenja iz Zmejeva koje takođe deluju u sklopu Osnovne muzičke škole Vrbas. Broj učenika u Srbobranu zainteresovanih za školovanje na muzičkim instrumentima stalno se povećava pa se u ovoj obrazovnoj ustanovi nadaju da će to biti zalog za dalju uspešnu budućnost muzičkog obrazovanja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad