Društvo

Kroz Vrbas: Obeležena slava vrbaske Rimokatoličke crkve

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 8. decembar 2022. • 13:31 •

Kroz Vrbas: Obeležena slava vrbaske Rimokatoličke crkve

Rimokatolička crkva u Vrbasu, posvećena Bezgrešnom začeću blažene device Marije, obeležila je slavu crkve - 08.  decembar, dan na koji je 1884. godine ova bogomolja osveštana.

Uz zvona i prisustvo velikog broja vernika, svečana misa započela je u 12.00 časova. Pored lokalnog sveštenika, Karolja Sabadija, služili su sveštenik Ferenc Brašnjo iz Malog Iđoša, te velečasni Dušan Balažević i Tibor Žunji iz Srbobrana.

"Ovo je najradosniji dan u Vrbasu, jer je na toranj na ovaj dan daleke 1884. godine postavljen krst, a sledeće godine su postavljena i zvona", istakao je sveštenik Karolj Sabadi. 

Kao prateća manifestacija crkvene slave, u Gradskom muzeju Kulturnog centra Vrbas otvorena je u božićna i novogodišnja izložba Kulturno-umetničkog društva "Sirmai Karolj". Marija Paroci iz sekcije KUD-a "Zlatni klas", rekla je da je ovo 16. izložba ručnih radova koja se otvara povodom Božića, kao i da će je ove godine pretiti i sedmodnevna radionica za decu.

Tekst je realizovan u okviru projekta “Kroz Vrbas” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Vrbas. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad