Društvo

Ultramaratonac Jovica Spajić gost Srpske pravoslavne crkvene opštine Vrbas

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 8. decembar 2022. • 16:08 •

Ultramaratonac Jovica Spajić gost Srpske pravoslavne crkvene opštine Vrbas Foto: TV Bačka

Sportista i proslavljeni ultramaratonac Jovica Spajic bio je gost Srpske pravoslavne crkvene opstine Vrbas i obratio se na tribini okupljenim Vrbašanima. Trke izdržljivosti širom sveta na kojima je prelazio stotine kilometara i stizao na cilj prvi ili među prvima, ovaj pripadnik Specijalne antirerorističke jedinice srpske policije savladavao je zahvaljujući motivaciji koju mu je davala vera.

Kako kaže Spajić njegova jačina nije u snazi, već u karakteru. Fizički aspekt i mentalna sposobnost nisu toliko važni koliko duh, odnosno duhovnost. To se posebno pokazalo kada je za nešto više od sedam dana na Aljasci istrčao ultramaraton  dužine 565 kilomatara. Za trku u veoma teškim uslovima, spermao se čitav život.

Posle Aljaske, Floride, Alpa i drugih destinacija ovom Ginisovom rekorderu u ekstremnim trkama, uz dobru pripremu, više ništa nije teško. Pobeđuje duhom i verom u dobro, te željom da o tome pronese dobar glas. Predavanje u Vrbasu održano je uz blagoslov episkopa bačkog, gospodina Irineja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad