Društvo

Podeljena auto-sedišta za bezbedniji prevoz dece u opštini Vrbas

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 12. decembar 2022. • 15:33 •

Podeljena auto-sedišta za bezbedniji prevoz dece u opštini Vrbas Foto: TV Bačka

Savet za bezbednost saobrćaja opštine Vrbas, u saradnji sa republičkom Agencijom za bezbednost saobraćaja, nastavlja da podiže nivo bezbednosti učesnika u saobraćaju. U fokusu aktivnosti i koordiniranog rada najčešće su deca i mladi. Tako je bilo i ovoga puta. Najpre je održano predavanje za policijske sliuužbenike i članve Saveta o kontorli i pravilnoj upotrebi dečijih auto sedišta. Potom su stručnjaci iz Agencije za bezbednost saobraćaja održali sličnu radionicu i sa roditeljima. Za njihovu decu su obezbeđena i auto-sedišta, ukupno 55, a date su i  smernice kako da pravilno postupaju prilikom prevoza dece u putničkim automobilima.

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, decu starosti do tri godine oko 70 procenata roditelja prevozi u autosedištima. Decu do pete godine uz upotrebu ovih sedišta prevozi približno polovina roditelja. Pohvalno je što se poslednijih godina ovi procenti povećavaju a time i sama bezbednost najmlađih u saobraćaju.

Vrbas je kao lokalna samouprava u vrhu po stepenu upotrebe auto sedišta. Ipak, postoje brojni propusti i pogreške koje se čine prilikom transpota dece u vozilu pa su stručnjaci iz Agencije posebno na njih skrenuli pažnju. Jer nije dovoljno samo imati auto sedište već ga i adekvatno koristiti.    

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad