instagram
 
instagram

Društvo

Podeljena auto-sedišta za bezbedniji prevoz dece u opštini Vrbas

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 12. decembar 2022. • 15:33 •

Podeljena auto-sedišta za bezbedniji prevoz dece u opštini Vrbas Foto: TV Bačka

Savet za bezbednost saobrćaja opštine Vrbas, u saradnji sa republičkom Agencijom za bezbednost saobraćaja, nastavlja da podiže nivo bezbednosti učesnika u saobraćaju. U fokusu aktivnosti i koordiniranog rada najčešće su deca i mladi. Tako je bilo i ovoga puta. Najpre je održano predavanje za policijske sliuužbenike i članve Saveta o kontorli i pravilnoj upotrebi dečijih auto sedišta. Potom su stručnjaci iz Agencije za bezbednost saobraćaja održali sličnu radionicu i sa roditeljima. Za njihovu decu su obezbeđena i auto-sedišta, ukupno 55, a date su i  smernice kako da pravilno postupaju prilikom prevoza dece u putničkim automobilima.

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, decu starosti do tri godine oko 70 procenata roditelja prevozi u autosedištima. Decu do pete godine uz upotrebu ovih sedišta prevozi približno polovina roditelja. Pohvalno je što se poslednijih godina ovi procenti povećavaju a time i sama bezbednost najmlađih u saobraćaju.

Vrbas je kao lokalna samouprava u vrhu po stepenu upotrebe auto sedišta. Ipak, postoje brojni propusti i pogreške koje se čine prilikom transpota dece u vozilu pa su stručnjaci iz Agencije posebno na njih skrenuli pažnju. Jer nije dovoljno samo imati auto sedište već ga i adekvatno koristiti.    

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad