instagram
 
instagram

Društvo

Vrbas dobio „Ruski kutak“ i ugostio srpsko-ruska udruženja

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 14. decembar 2022. • 14:20 •

Vrbas dobio „Ruski kutak“ i ugostio srpsko-ruska udruženja  Foto: TV Bačka

U Vrbasu su održani Deseti susreti udruženja i društava srpskog ruskog prijateljstva Republike Srbije i Republike Srpske. Priliku da bude domaćin Regionalno udruženje srpsko-ruskog prijateljstva “Rod” iz Vrbasa iskoristilo je i za realizaciju niza drugih važnih aktivnosti. Otvaranju skupštine udruženja i okruglog stola prisustvovali su i predstavnici Ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji i Ruskog doma iz Beograda. Goste su pozdravili savetnik Ambasade Vladlen Zelenin i zamenik direktora Ruskog doma Artjom Rumjancov. Prisutnima se obratio i predsednik opštine Vrbas, Predrag Rojević. U plenarnom delu razgovaralo se o pravcima daljeg rada društava koja u Srbiji rade na izgradnji odnosa sa ruskim narodom i državom.

Udruženje Rod obeležilo je i slavu udruženja, Svetog Andreja Prvozvanog. Tim povodom u Vrbasu su sveštenici Srpske pravolsavne crkve osveštali novootvorenu kancelariju Udruženja i Ruski kutak. Osveštavanju prostorija i sečenju slavskog kolača prisustvovao je veliki broj gostiju i članova udruženja. Ovi prostori opremljeni su i otvoreni u cilju promocije ruske kulture, nauke, književnosti i umetnosti.

Predstavljanju Rusije doprinela je i izložba pod nazivom “Ruska civilizacija” koja je takođe otvorena u sklopu ove manifestacije. Sve su to dodatni koraci u zbližavanju dva naroda. Kraj Susreta obeležio je bogat kulturno-umetnički program u kom su učešće uzeli pesnici, glumci, horovi, vokalni i instrumentalni solisti, pevačke grupe i drugi učesnici.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad