Društvo

Vrbas dobio „Ruski kutak“ i ugostio srpsko-ruska udruženja

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 14. decembar 2022. • 14:20 •

Vrbas dobio „Ruski kutak“ i ugostio srpsko-ruska udruženja  Foto: TV Bačka

U Vrbasu su održani Deseti susreti udruženja i društava srpskog ruskog prijateljstva Republike Srbije i Republike Srpske. Priliku da bude domaćin Regionalno udruženje srpsko-ruskog prijateljstva “Rod” iz Vrbasa iskoristilo je i za realizaciju niza drugih važnih aktivnosti. Otvaranju skupštine udruženja i okruglog stola prisustvovali su i predstavnici Ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji i Ruskog doma iz Beograda. Goste su pozdravili savetnik Ambasade Vladlen Zelenin i zamenik direktora Ruskog doma Artjom Rumjancov. Prisutnima se obratio i predsednik opštine Vrbas, Predrag Rojević. U plenarnom delu razgovaralo se o pravcima daljeg rada društava koja u Srbiji rade na izgradnji odnosa sa ruskim narodom i državom.

Udruženje Rod obeležilo je i slavu udruženja, Svetog Andreja Prvozvanog. Tim povodom u Vrbasu su sveštenici Srpske pravolsavne crkve osveštali novootvorenu kancelariju Udruženja i Ruski kutak. Osveštavanju prostorija i sečenju slavskog kolača prisustvovao je veliki broj gostiju i članova udruženja. Ovi prostori opremljeni su i otvoreni u cilju promocije ruske kulture, nauke, književnosti i umetnosti.

Predstavljanju Rusije doprinela je i izložba pod nazivom “Ruska civilizacija” koja je takođe otvorena u sklopu ove manifestacije. Sve su to dodatni koraci u zbližavanju dva naroda. Kraj Susreta obeležio je bogat kulturno-umetnički program u kom su učešće uzeli pesnici, glumci, horovi, vokalni i instrumentalni solisti, pevačke grupe i drugi učesnici.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad