instagram
 
instagram

Društvo

Vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom stiglo u vrbaski „Multiart“

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 17. decembar 2022. • 13:55 •

Vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom stiglo u vrbaski „Multiart“ Foto: TV Bačka

Vredna donacija u vidu novog vozila za prevoz osoba sa invaliditetom stigla je u vrbasko Udruženje „Multiart“ zahvaljujući saradnji uspostavljenoj sa Organizacijom „Korak srcem“ iz Rume. Što je posebno važno, vozilo je opremljeno hidrauličnom rampom na daljinsko upravljanje što omogućava jednostavan, brz i bezbedan ulazak u putnički prostor. Sve to omogućiće da se štićenici Multiarta, ali i druga lica, prevoze znatno udobnije što nije uvek slučaj kada se transportuju automobilima koji nemaju ovakve karakteristike.

Donirano kombi vozilo može da prevozi do osam lica. Poseduje tri mesta za smeštaj osoba u kolicima. Rampa može da podense težinu do 364 kilograma. Dve organizacije koje su danas potpisale ugovore o primopredaji i ustupanju vozila na korišćenje, zaključile su ranije ove godine ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji.

Značajno je i što je ovaj poklon obradovao štićenike Multiarta upravo u vreme kada se bliže božićni i novogodišnji praznci. Humani ljudi iz organizacije "Korak srcem" podsećaju da oni imaju otvorene i druge konkurse kojima uz podršku privatnih kompanija uveliko pomažu da se unapredi kvalitet života osoba sa nekom vrstom invaliditeta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad