Društvo

Nove sadnice umesto divlje deponije u Srbobranu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 21. decembar 2022. • 16:05 •

Nove sadnice umesto divlje deponije u Srbobranu Foto: TV Bačka

Još jedna masovna akcija pošumljavanja održana je u Srbobranu zahvaljujući učešću ove loklane samouprava u projektima i konkursima koje ostvaruje Minastarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije. Opština Srbobran u ovu akciju uključila je i svoje najmlađe sugrađane, učenike osnovnih škola, kako bi ih usmerila u pravcu negovanja prirodnog okruženja. Jedno takvo okruženje je i deo periferije Srbobrana na kome se do nedavno nalazila divlja deponija. Prostor je očišćen od otpada i oplemenjen sadnicama.  

Radnici srbobranskog Javnog komunalnog preduzeća „Graditelj“ imali su u ovoj akciji sađenja pomoć od strane građana, a pre svega učenika koji su vrlo rado prionuli na posao da se jedan neuređen i zapušten ambijent novim sadnicama pretvori u lepše mesto za boravak. Sada je već postalo tradicija da Ministarstvo zaštite životne sredine praktično svake godine obezbedi Srbobranu više hiljada sadnica. 

Drveće pruža i vetrozaštitni pojas pa će ovaj potez na obodu Srbobrana imati ubuduće i tu svrhu. Naravno, ukoliko kao građani budemo odgovorni i savesni i sa pažnjom se budemo odnosili prema svom životnom okruženju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad