instagram
 
instagram

Društvo

Pokrajina investira 16 miliona evra u energetski efikasnije javne objekte

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 26. januar 2023. • 12:37 •

Pokrajina investira 16 miliona evra u energetski efikasnije javne objekte

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Mateo Kolanđeli potpisali su danas Ugovor o kreditu između Pokrajinske vlade i EBRD, namenjen za unapređenje energetske efikasnosti u 80 javnih objekata u Vojvodini, koji se nalaze ispod standarda energetske efikasnosti.

Reč je o kreditu u iznosu od 12 miliona evra, čime će biti finansirano unapređenje energetske efikasnosti u obrazovnim, zdravstvenim, sportskim, kulturnim i administrativnim objektima u Vojvodini, što će omogućiti značajne uštede za grejanje i električnu energiju.

Potpisan je i Ugovor o bespovratnim sredstvima Evropske unije u iznosu od dva miliona evra.

„Ovo je važan posao za Vojvodinu, obezbedili smo sredstva za investicije za oblast koja je među najvažnijima i na globalnom nivou. Iz sopstvenih sredstava izdvojili smo i četiri miliona evra tokom prošle godine za ovu namenu – za devet objekata – u Vrbasu, Subotici, Apatinu, Novom Kneževcu. Sa tim sredstvima, Pokrajinska vlada investiraće ukupno 16 miliona evra u ovu važnu oblast – za podizanje energetske efikasnosti“, izjavio je Mirović.

Planirani su radovi na termoizolaciji, postavljanje novih prozora, unapređenje sistema grejanja, ventilacije i hlađenja, kao i uvođenje energetski efikasnog osvetljenja.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i pokrajinski sekretar za finansije Smiljka Jovanović i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad