instagram
 
instagram

Društvo

U Bačkom Dobrom Polju otkrivena spomen-bista heroja Gorana Ostojića

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 30. januar 2023. • 13:38 •

U Bačkom Dobrom Polju otkrivena spomen-bista heroja Gorana Ostojića Foto: TV Bačka

U Bačkom Dobrom Polju priređena je svečanost povodom otkrivanja spomen-biste pukovniku Goranu Ostojiću. Ovaj rođeni Bačkodobropoljac, kao pripadnik specijalnih snaga Vojske Jugoslavije, tačnije 63. padobranske brigade, položio je 1998. godine život za svoju otadžbinu i svoje ratne drugove. U prisustvu članova porodice Ostojić, brojnih zahvalnih stanovnika njegovog rodnog mesta i opštine, njegovih ratnih drugova, vetarana i  pripadnika Vojske Srbije, kao i visokih zvaničnika svih nivoa vlasti svečano je otkrivena bista. Kraj ovog obeležja vence su položili i specijalni izaslanik predsednika Srbije,  Milorad Veljović, kao i delegacija koju je predvodio poptredsednik Vlade i ministar odbrane, Miloš Vučević.  

Vence su položili i članovi porodice Ostojić, kao i predstavnici Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva Odbrane i Vojske Srbije, 63. padobranske brigade, udruženja veterana, kao i delagacija opštine Vrbas.

Bista je rad akademske vajarke Isiodre Miljanić iz Vrbasa. Goran Ostojić, rođen je u Bačkom Dobrom Polju, 20. januara 1962. godine.  Bio je jedan od najboljih mladih oficira u nekadašnjoj Vojsci Savezne Republike Jugoslavije. Poginuo je 28. jula 1998. godine nedaleko od čuvene Karaule Košare sprečavajući ilegalno naoružavnje i ubacivanje terorista iz Albanije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad