instagram
 
instagram

Društvo

U Bačkom Dobrom Polju otkrivena spomen-bista heroja Gorana Ostojića

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 30. januar 2023. • 13:38 •

U Bačkom Dobrom Polju otkrivena spomen-bista heroja Gorana Ostojića Foto: TV Bačka

U Bačkom Dobrom Polju priređena je svečanost povodom otkrivanja spomen-biste pukovniku Goranu Ostojiću. Ovaj rođeni Bačkodobropoljac, kao pripadnik specijalnih snaga Vojske Jugoslavije, tačnije 63. padobranske brigade, položio je 1998. godine život za svoju otadžbinu i svoje ratne drugove. U prisustvu članova porodice Ostojić, brojnih zahvalnih stanovnika njegovog rodnog mesta i opštine, njegovih ratnih drugova, vetarana i  pripadnika Vojske Srbije, kao i visokih zvaničnika svih nivoa vlasti svečano je otkrivena bista. Kraj ovog obeležja vence su položili i specijalni izaslanik predsednika Srbije,  Milorad Veljović, kao i delegacija koju je predvodio poptredsednik Vlade i ministar odbrane, Miloš Vučević.  

Vence su položili i članovi porodice Ostojić, kao i predstavnici Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva Odbrane i Vojske Srbije, 63. padobranske brigade, udruženja veterana, kao i delagacija opštine Vrbas.

Bista je rad akademske vajarke Isiodre Miljanić iz Vrbasa. Goran Ostojić, rođen je u Bačkom Dobrom Polju, 20. januara 1962. godine.  Bio je jedan od najboljih mladih oficira u nekadašnjoj Vojsci Savezne Republike Jugoslavije. Poginuo je 28. jula 1998. godine nedaleko od čuvene Karaule Košare sprečavajući ilegalno naoružavnje i ubacivanje terorista iz Albanije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad