instagram
 
instagram

Društvo

Održana tradicionalna „Hajka na vrbasku lisicu“

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 7. februar 2023. • 14:30 •

Održana tradicionalna „Hajka na vrbasku lisicu“ Foto: TV Bačka

Vrbaski lovci, članovi Lovačkog udruženja “Vrbas 2018” bili su domaćini još jedne Hajke na vrbasku lisicu. Tradiconalna manifestacija održava se u ovdašnjim lovištima blizu dve i po decenije, a poslednjih godina propraćena je sve većim brojem lovaca koji dolaze iz svih krajeva naše zemlje.  

Vrbaski lovci dobri su domaćini u svakom segmentu ove manifestacije. Tradcionalno se za završetak Hajke za učesnike priprema paprikaš od divljači.

Pored toga što na hajku dolaze gosti iz bližeg i daljeg okruženja, svake godine pridruži joj se i nekoliko novih lovaca iz Vrbasa. Tako je bilo i ovoga puta. Na kraju ovogodišnje hajke odstreljeno je pet životinja. Dve lisice i tri šakala. U prisustvu između 250 i 300 lovaca veliki je uspeh naći se među onima koji su odsterlili lisicu.

Do sledeće Hajke vrbaske lovce čeka još mnogo lovnih manifestacija kako onih na kojima će biti domaćini, tako i onih na koje će odlaziti kao gosti. Ipak, Hajka na lisicu je lovački susret po kome je vrbasko lovstvo prepoznatljivo jer ih najbolje promoviše i pozicionira.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena