instagram
 
instagram

Društvo

Prijave za besplatnu rehabilitaciju penzionera u banjama do 2. marta

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 13. februar 2023. • 14:34 •

Prijave za besplatnu rehabilitaciju penzionera u banjama do 2. marta

Republički fond PIO objavio je poziv za penzionere da se prijave za besplatnu rehabilitaciju u banjama, a prijave su otvorene do 2. marta. Mogućnost da se prijave imaju svi korisnici starosne, prevremene starosne, invalidske i porodične penzije kojima je prebivalište u Srbiji, a kojima je visina penzije do 37.809 dinara, koji od oglasa 2020. nisu koristili ovo pravo i koji nemaju druge prihode osim penzije, rekao je danas Tanjugu dr Aleksandar Milošević, zamenik direktora Fonda PIO.

Penzioneri koji žive u Srbiji, a osim domaće primaju i inostranu penziju, takođe imaju mogućnost da se prijave, pod uslovom da su im obe penzije u zbiru do navedenog iznosa. Prijave se podnose u udruženjima penzionera u opštinama i gradovima u kojima je prebivalište penzionera. Osim popunjene prijave potrebno je da prilože penzijski ček i medicinsku dokumentaciju, ukoliko je poseduju. U skladu sa Pravilnikom o društvenom standardu boduju se visina penzije, dužina staža osiguranja, broj godina korišćenja penzije, a korisnici koji su ostvarili pravo na negu i pomoć drugog lica dobijaju dodatne bodove. U slučaju istog broja bodova prednost ima stariji korisnik.

Preliminarna rang lista biće objavljena krajem marta na oglasnim tablama u filijalama Fonda i u udruženjima penzionera u kojima su se penzioneri prijavljivali. U banji penzioneri dobijaju smeštaj i pun pansion za 10 dana boravka, lekarski pregled pri dolasku, laboratorijsku analizu, najmanje tri terapije i plaćene putne troškove za dolazak do banje i povratak do kuće.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad