instagram
 
instagram

Društvo

Zamenjen oštećeni krov na zgradi Osnovne škole u Kucuri

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 20. februar 2023. • 15:17 •

Zamenjen oštećeni krov na zgradi Osnovne škole u Kucuri Foto: TV Bačka

Najveća oštećenja koja je proizvelo olujno nevreme koje je prvih dana februara pogodilo šire područje Vrbasa, ali i ostatak Bačke i Vojvodine, ostavilo je velikog traga na objektu osnovne škole u Kucuri. Usled jakog vetra, sa škole je pala krovna konstrukcija pa je iz bezbednosnih razloga obustavljena i nastava, a objekat je, da bi se vratio u namenu, zahtevao hitnu građevinsku intervenciju.

Šteta koju je na objektu Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“ u Kucuri prouzrokovalo nevreme u celosti je sanirana. U to su se uverili i predstavnici opštine Vrbas, predsednik Predrag Rojević u pretnji svojih saradnika. On je istakao da su radovi sprovedeni u rekordnom roku, uz brzu inetrvenciju i koordinaciju lokalne i pokrajinske vlasti, izvođača radova i uprave škole.

Ukpna vrednost realizovane investicije je blizu sedam miliona dinara. Školska zgrada sada ima kompletno nov pokrivač, što povećava kako energetsku efikasnost objekta tako i  bezbednost svih koji je svakodnevno koriste.

Nevreme je izazvalo oštećenja i na delu stolarije, što je sanirano i zamenjeno u najkraćem roku. Osnovna škola u Kucuri prostire se na oko 2.300 metara kvadratnih. Uz 13 učionica i fiskulturnu salu, obuhvata kancelarijske i brojne pomoćne prostorije u kojima svakodnevno boravi oko 400 lica, učenika i zaposlenih.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena