instagram
 
instagram

Društvo

Srednjoškolci i sportisti u poseti Vojnoj akademiji

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 6. mart 2023. • 12:42 •

Srednjoškolci i sportisti u poseti Vojnoj akademiji

Učenici Gimnazije "Žarko Zrenjanin" i Srednje stručne škole "4. juli", kao i članovi Vrbaškog atletskog kluba, zajedno sa vršnjacima iz Apatina i Varvarina, imali su priliku da budu gosti Vojne akademije u Beogradu i upoznaju se sa procesom obrazovanja budućih oficira Vojske Srbije, te nastavnim, smeštajnim i sportskim kapaciteta ove visokoškolske, specijalizovane obrazovne ustanove.

"Gostima je dobrodošlicu poželeo načelnik Vojne akademije prof. dr pukovnik Srđan Blagojević, nakon čega su im predstavljeni uslovi aktuelnog konkursa za upis u vojne škole i proces selekcije koji kandidatima predstoji do sticanja zvanja kadeta. Srednjoškolci su imali priliku i da obiđu Spomen sobu Vojne akademije, kabinete vazduhoplovstva i motornih vozila, virtuelnu streljanu, kao i Sportski centar. Kadeti Vojne akademije potrudili su se da gostima boravak u ovoj visokoškolskoj ustanovi bude što prijatniji, te su im stajali na raspolaganju za sva pitanja", saopšteno je nakon posete. Profesorkama Miri Bjekić i Suzani Mitrović iz Gimnazije "Žarko Zrenjanin", profesoru Draganu Koprivici iz SSŠ "4. juli", te Samanti Tot, predsednici VAK, uručene su zahvalnice za, kako je navedeno, ostvarivanje uspešne saradnje sa Vojnom akademijom. 

Vrbaški atletski klub sa Vojnom akademijom uspostavio je saradnju kroz organizaciju i održavanje Vrbaške trke. Već dve godine pripadnici Vojske Srbije redovni su učesnici atletskog nadmetanja u Vrbasu, pa se tako i ove godine, tačnije 07. maja kada se održava III Vrbaška trka, očekuje veliki broj trkača u vojnoj uniformi. 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad