instagram
 
instagram

Društvo

Nastavljene obuke plivanja za vrbaske osnovce

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 21. mart 2023. • 12:54 •

Nastavljene obuke plivanja za vrbaske osnovce Foto: TV Bačka

Osnovci iz opštine Vrbas nastavlaju sa pohađanjem obuka plivanja na zimskom bazenu Centra za fizičku kulturu “Drago Jovović”. Instruktori plivanja Miloš i Vlado veštinama snalaženja u vodi obučili su već generacije učenika drugih, a sada delimično i trećih razreda. Obuhvaćeni su učenici svih devet osnovnih škola iz naše opštine. Ovogodišnjim planom obuka njih više od 720. 

Obuke za svaku grupu učenika traju 15 radnih dana.  Za te tri nedelje, od prvog dolaska na bazen i ulaska u vodu do završnog časa, polaznici ostvare značajne pomake koje i demonstriraju na završnom času. Od prvog do poslednjeg časa u bazenu ostvare veliki napredak.

Prema statistikama, za protekle gotovo četiri decenije, koliko se ovakva praksa održava u opštini Vrbas, obuku je prošlo blizu 25.000 polaznika. Praktično svi stanovnici opštine mlađi od 45 godina, zahvaljujući boravku na bazenu i radu sa instruktorima, savladali su osnove plivanja.

Posle đaka iz Zmejeva i Ravnog Sela, instruktorima ostaje rad sa učenicima drugih i trećih razreda iz Kucure i Osnovne škole “Svetozar Miletić” iz Vrbasa. Plan je da se sa obukama za ovu školsku godinu završi 26. maja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena