instagram
 
instagram

Društvo

Čarobni svet ruske muzike za kraj manifestacije „U slavu Puškina”

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 10. jun 2024. • 13:45 •

Čarobni svet ruske muzike za kraj manifestacije „U slavu Puškina” Foto: TV Bačka

Izložbom umetničkih slika i koncertom pod nazivom „Čarobni svet ruske muzike“, svečano je završena trodnevna manifestacija „U slavu Puškina“. Završno veče ove manifestacije održano je u bioskopu „Jugoslavija“, a početak završne večeri obeležen je predstavljanjem radova nastalih na Likovnoj koloniji „U slavu Puškina“. Izložbu su svečano otvorili Radoljub Uskoković, predsednik Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva „Rod“, koje je organizator manifestacije, i akademska slikarka Silvia Jelačić koja se zahvalila svim učesnicima Likovne kolonije.

Nakon svečanog otvaranja izložbe, za kraj manifestacije „U slavu Puškina“ održan je koncert „Čarobni svet ruske muzike“. Koncert je počeo nastupom guslara Ivana Međedovića, a u nastavku programa gledaoci su mogli da uživaju u nastupu ruske vokalne solistkinje Marine Bajgerove, uz muzičku pratnju istaknutog umetnika Miroljuba Miće Jankovića, kao i u nastupu mlade operske pevačice Vasje Popović. Ova mlada umetnica već je diplomirala na Građevinskom i na Arhitektonskom fakultetu, a trenutno je student završne godine solo pevanja na Akademiji umetnosti.

Koncert je završen nastupom folklornog ansambla veterana Kulturnog centra Vrbas koji su izveli nekoliko tačaka iz svog bogatog repertoara čime je ova manifestacija posvećena velikom ruskom pesniku, ali i srpsko-ruskom prijateljstvu, zvanično završena.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena