instagram
 
instagram

Društvo

Udruženje penzionera nagradilo đake generacije

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 17. jun 2024. • 14:46 •

Udruženje penzionera nagradilo đake generacije Foto: TV Bačka

Opštinsko udruženje penzionera Vrbasa ni ove godine nije zaboravilo da među prvima pohvali i nagradi najuspešnije učenike svih obrazovno-vaspitnih ustanova iz vrbaske opštine. Tim povodom, za đake generacije pripremili su nagrade a organizovali su i međugenarcijsko druženje. Ova aktivnost u Opštinskom udruženju penzonera prerasta u tradiciju. Cilj im je bio da naglase važnost obrazovanja i marljivog rada, te da je uspeh učenika njihov, njihovih nastavnika i roditelja, ali da se njima diči i celokupna zajednica.

Osnovna muzička škola Vrbas za đaka generacije proglasila je Anu Vušurović. Jovan Čabarkapa najbolji je đak vrbaske Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“. Gimnazija“ Žarko Zrenjanin“ ovo priznaje dodelila je Katarini Nedić. Oni su sumirali svoje utiske iz školskih dana i planove za nastavak obrazovanja.

Đak generacije u Osnovnoj školi „Svetozar Miletić“ u Vrbasu je Luka Sretenović, a u školi „Bratstvo jedinstvo“ Alja Milojević, dok je u školi „20. oktobar“ to priznanje zaslužila Nina Srdanović. Dušan Kerkez najbolji je mali maturant Osnovne škole“ Bratstvo jedinstvo“ u Kucuri. Škola „Branko Radičević“ u Savinom Selu ponosi se Mijom Đoković, a škola koji nosi isti nazi iz Ravnog Sela među najboljima je izdvojila Elenu Marić. Najbolji učenik Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Zmajeva je Nikola Lovrić, a njegov vršnjak Ivan Radović đak je generacije škole „Vuk Karadžić“ u Bačkom Dobrom Polju. Nagrade su ispred opštinskog udruženja penzionera uručili članovi ove organizacije uz najsrdačnije čestitke i najlepše želje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena