instagram
 
instagram

Hronika

Požar na Gradskoj deponiji, vatrogasci na terenu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 15. april 2024. • 13:06 •

Požar na Gradskoj deponiji, vatrogasci na terenu Foto: TV Bačka

Požar na Gradskoj deponiji koji je izbio u subotu u jutarnjim satima, uskoro će biti lokalizovan, saopšteno je iz JKP „Komunalac”.

„U subotu, 13. aprila, u ranim jutarnjim satima radnici na Gradskoj deponiji u Vrbasu primetili su da smetlište gori. Požar je zahvatio 200 kvadratnih metara deponije koja se prostire na površini od 10 hektara. Vatrogasne ekipe odmah su izašle na teren i u roku od tri sata obuzdale vatru, ali iz deponije je nastavio da se vije dim. Trenutno se zatrpava zgarište, odnosno, u delu smetlišta gde je izbio požar posipa se zemlja. Nadležni su preduzeli sve preventivne mere. U toku je ispitivanje uzroka nastanka vatre kako bi se utvrdilo da li je požar krenuo iz tela deponije ili je odgovoran ljudski faktor”, navodi se u saopštenju JKP.

Takođe, „Komunalac” apeluje na građane i pravne subjekte da na Gradsku deponiju ne bacaju zapaljive hemikalije i druge opasne materijale, odnosno da u kante i kontejnere odlažu isključivo komunalni otpad kako bi se predupredili rizici od zapaljivanja. JKP „Komunalac” svakodnevno uređuje deponiju ravnanjem, popunjavanjem depresija i prevlačenjem zemljanog sloja preko zemljane tampon zone.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena