instagram
 
instagram

Kultura

Tradicionalni Prolećni likovni salon otvoren u Vrbasu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 14. april 2021. • 14:30 •

Tradicionalni Prolećni likovni salon otvoren u Vrbasu

Tradicionalni Prolećni likovni salon, još jedna kolektivna izložba radova članova Udruženja likovnih umetnika Vrbasa, otvorena je u Vrbasu. Izlagačku selekciju prošlo je 26 ostavrenja, izloženih u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbasa, a njih šest dobilo je nagrade u isto toliko kategorija. Stvaraoci su, u uslovima pandemije, pokazali i dokazali koliko je umetnost nasušna ljudska potreba.

Prema rečima selektora Salona, likovnog kritičara Dragana Đorića, na ovogodišnjoj selekciji ističu se likovnost i osnovni standardi likovnosti. Scena u Vrbasu i dalje čuva likovni elemenat stvaranjam, ono po čemu slikarstvo i vajarstvo, kao i drugi umetnički oblici jesu izuzetni u sklopu svojih umetnosti. Reč je o čistoj, izvornoj likovnosti, koju među radovima članova ULUV-a možemo pronaći u raznim vidovima. Vrbaski umetnici predstavljaju kompaktnu ali i raznorodnu stvaralačku skupinu. Poseban dijalog sa bojom uspeo je da ostavri Jovan Arambašić, čiji se rad, nastao u tehnici akril, ove godine izdvojio na Prolećnom likovnom salonu. 

Izložba radova vrbaskih likovnih stavralaca otvorena je do 30. aprila. Prolećni likovni salon organizuju Udruženje likovnih umetnika Vrbasa i Likovna galerija Kulturnog centra. Naredno okupljanje umetnika ovog tipa, u ambijentu vrbaske Galerije, biće Jesenji likovni salon. 

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena