instagram
 
instagram

Kultura

KUD “Sirmai Karolj“ iz Vrbasa predstavio se na 14. Danima tradicije u Kuli

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 6. septembar 2021. • 14:25 •

KUD “Sirmai Karolj“ iz Vrbasa predstavio se na 14. Danima tradicije u Kuli

Na manifestaciji Dani tradicije koju je po 14. put u Kuli priredio Mađarski kulturni centar „Nepker“ iz Kule, svoj rad predstavilo je više udruženja koje neguju tradicije, stare običaje, ručne radove i stare zanate. Redovan učesnik ove manifestacije je i Kulturno umetničko društvo „Sirmai Karolj“ iz Vrabsa. U sklopu društva deluje i sekcija „Zlatni klas“ čije članice su prilično aktivne i vredne u negovanju običaja.

Društvo „Sirmai Karolj“ poznato je i po radionicama koje organizuje a posvećene  su izradi vezova, tkanina, ukrasa i drugih rukotvorina. Predmetima ručne izrade na kulskim Danima tradicije predstavilo se i Udruženje žena „Ideja“ iz Kule.

Kao i većinu vojvođanskih opština i Kulu karakterišu multietičnost i srdačni komšijski odnosi između svih naroda koji ovde žive. Negovanje tradicija svakog naroda važan je deo očuvanja multietničnosti Vojvodine. Zato je bitno da se na ovakvim manifestacijama predstavi rad usmeren ka očuvanju običaja, a posebno da se za njega zainteresuju mlađe generacije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena