instagram
 
instagram

Kultura

Svečano otvaranje 53. Festivala poezije mladih u Vrbasu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 22. septembar 2021. • 14:29 •

Svečano otvaranje 53. Festivala poezije mladih u Vrbasu

Već više od pola veka u Vrbasu se okupljaju pesnici i tako potvrđuju epitet „grada na pesnikovoj ruci“ koji Vrbas ponosno nosi. Festival poezije mladih  svečano je otvoren i po 53. put, a svečanim otvaranjem najavljeni su i programi koji će uslediti. Aktuelna situacija pomerila je termin održavanja manifestacije, ali kako ističe predsednik Saveta Festivala. to neće poremetiti zamišljenu koncepciju.

U muzičkom delu svečanog otvaranja Festivala, prisutne je zadivio Hor „Sveti Serafim Sarovski“ iz Zrenjanina. Usledilo je i predstavalje književnosti Vladimira Pištala, upravnika Narodne biblioteke Srbije. O knjizi su govorili književni kritičari Nenad Šaponja i Mileta Aćimović Ivkov.  Iako se ovaj program Festivala odražva pod nazivom „Izlet u prozu“, sam Pištalo ističe da njegovo stvaralaštvo ne podvlači tu razliku.

Festival poezije mladih svoju dugu tradiciju duguje i podršci koji ima od strane ministarstva kulture, nadležnih pokrajinskih institucija i lokalne samouprave.

Naredni dani biće u znaku poezije i njenih protagonista zaključno sa nastupom finalista u subotu na kome će se publici predstaviti deset mladih pesnika. Jedna ili jedan od od njih će biti izabran za laureata i dogodine imati priliku da u Vrbasu promoviše svoju pesničku zbirku.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad