Kultura

Svečano otvaranje 53. Festivala poezije mladih u Vrbasu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 22. septembar 2021. • 14:29 •

Svečano otvaranje 53. Festivala poezije mladih u Vrbasu

Već više od pola veka u Vrbasu se okupljaju pesnici i tako potvrđuju epitet „grada na pesnikovoj ruci“ koji Vrbas ponosno nosi. Festival poezije mladih  svečano je otvoren i po 53. put, a svečanim otvaranjem najavljeni su i programi koji će uslediti. Aktuelna situacija pomerila je termin održavanja manifestacije, ali kako ističe predsednik Saveta Festivala. to neće poremetiti zamišljenu koncepciju.

U muzičkom delu svečanog otvaranja Festivala, prisutne je zadivio Hor „Sveti Serafim Sarovski“ iz Zrenjanina. Usledilo je i predstavalje književnosti Vladimira Pištala, upravnika Narodne biblioteke Srbije. O knjizi su govorili književni kritičari Nenad Šaponja i Mileta Aćimović Ivkov.  Iako se ovaj program Festivala odražva pod nazivom „Izlet u prozu“, sam Pištalo ističe da njegovo stvaralaštvo ne podvlači tu razliku.

Festival poezije mladih svoju dugu tradiciju duguje i podršci koji ima od strane ministarstva kulture, nadležnih pokrajinskih institucija i lokalne samouprave.

Naredni dani biće u znaku poezije i njenih protagonista zaključno sa nastupom finalista u subotu na kome će se publici predstaviti deset mladih pesnika. Jedna ili jedan od od njih će biti izabran za laureata i dogodine imati priliku da u Vrbasu promoviše svoju pesničku zbirku.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad