Kultura

Radionica o umetničkoj grafici u Likovnoj galeriji KC Vrbasa

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 24. septembar 2021. • 14:58 •

Radionica o umetničkoj grafici u Likovnoj galeriji KC Vrbasa

Predavanje i radionicu o umetničkoj grafici u Likovnoj galeriji Kulturnog centra  Vrbasa održao je akademski umetnik Radovan Jandrić. Ljubitelji likovnih umetnosti, u prvom redu polaznici likovnih radionica i učenici srednjih i osnovnih škola, mogli su da se na licu mesta upoznaju sa materijalima, spravama i tehnikama koje ovaj umetnik koristi u kreiranju novih proizvoda umetnosti. Umetnik je to sa njima rado i nesebično podelio.

Ovo je bio ne baš tipičan program u vrbaskoj Galeriji. Imao je za cilj da pokaže novi način na koji se ljubitlji likovne umetnosti mogu bliže upoznati sa umetnicima i načinima njihovog rada.

Na ovakav vid prezentacije likovnog stvaralaštva prisutni su odlično reagovali, a posebno im se svideo deo u kome su se i sami uključili u procese nastajanja novih dela. Radovan Jandrić je do penzije radio kao profesor na novosadskoj Akademiji umetnosti, pa su iskustva iz pedagoškog rada i ovoga puta pomogla da se privuče pažnja pratilaca ovog zannimljivog događaja u vrbaskoj Galeriji.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad