instagram
 
instagram

Kultura

Na Dan vrbaske biblioteke dodeljena Nagrada „Nebojša Devetak“

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 22. februar 2022. • 15:56 •

Na Dan vrbaske biblioteke dodeljena Nagrada „Nebojša Devetak“

Biblioteka „Danilo Kiš“ u Vrbasu obeležila je svoj praznik, odnosno rođendan književnika Danila Kiša po kome i nosi naziv od 1992. godine. Ove godine beleži se i 60 godina kako ova ustanova deluje u sadašnjem prostoru i kako funkcioniše u trenutim okvirima. Dan biblioteke ovoj ustanovi čestitao je i direktor Gradske biblioteke Novi Sad.

Mozaik kulture u opštini Vrbas upotpunjuju i najverniji čitaoci Javne biblioteke „Danilo Kiš“. Biblioteka je prigodnim knjigama nagradila korisnike svih odeljenja koji su u prošloj godini pozajmili najviše knjiga.

Već četiri godine ova ustanova dodeljuje i Književnu nagradu „Nebojša Devetak“. Nagrada je ustanovljena u sećanje na bivšeg radnika ove ustanove i književnika Nebojšu Devetaka. Dodeljuje se za najbolji prilog objavljen u časopisu „Trag“. Ove godine pripala je Mirku Demiću za esej o Milošu Crnjanskom.

O dobitniku i njegovom eseju govorili su članovi žirija Đorđo Sladoje i Saša Radojčić. Pored časopisa za književnost i kuturu „Trag“ koji izlazi od 2005. godine, Javna biblioteka u Vrbasu može se pohvaliti i bogatom izdavačkom delatnošću, kao i organizacijom Festivala poezije mladih, te raznovrsnim programima koje priređuje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena