instagram
 
instagram

Kultura

Dodeljene nagrade Prolećnog likovnog salona u Vrbasu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 11. april 2022. • 16:35 •

Dodeljene nagrade Prolećnog likovnog salona u Vrbasu

Polugodišnji presek rada članova Udruženja likovnih umetnika opštine Vrbas predstavljen je na Prolećnom likovnom salonu u Likovnoj galeriji Kulturnog centra. Ukupno 32 rada našla su se u ovogodšnjoj selekciji Salona prema izboru profesora Olivera Tomića iz Beograda. Likovno stvaralaštvo Vrbasa, po njegovoj oceni, pravi je mikrokosmos koji neguje duh različitosti.

Po oceni selektora nagrade su dodeljene u više kategorija ovog puta ne baš tipičnih za ovaj salon. Za autentičnost koncepta nagrađen je Boris Baranovski i delo Barilini u kombinovanoj tehnici. U kategoriji dizajna istakao se Karlo Konc akrilikom na platnu. Milorad Pravuljac nagrađen je za skulpturu u hladno varenom metalu pod nazivom "Dino", dok je  Stojan Božić bio najbolji kada je u pitanju poetski izraz i slikarsko istraživanje. Glavna nagrada pripala je Tamari Baranovski za delo "Duhovi prošlosti" izvedeno u kombinovanoj tehnici.

Prolećni salon i ovoga puta bio je prilika stvraocima da se u izložbenom prostoru sretnu delima i lično, da se međusobno uporede, takmiče a pre sve da jedni druge nadahnu za nove likovne poduhvate. Sledeću takvu priliku imaće na Jesenjem likovnom salonu. 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena