likovna-kolonija-petrovackih-slikara-stvarajmo-u-prirodi
instagram
 
instagram

Kultura

Likovna kolonija petrovačkih slikara „Stvarajmo u prirodi“

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 26. maj 2022. • 15:09 •

Likovna kolonija petrovačkih slikara „Stvarajmo u prirodi“

Dani Petrovca okupili su u Bačkom Petrovcu mnoga udruženja i pojednice. Među prvima koji se redovno odazivaju toj manifestaciji su likovni stvaraoci iz ovog mesta, članovi Udruženja petrovačkih likovnih umetnika. U parku koji nosi ime  Zuske Medveđove, čuvene slikarke iz ovog mesta, likovnjaci su održali koloniju pod nazivom Stvarajmo u prirodi. Desetak umetnika postavilo je svoje štafelaje i krenulo da stvara insprisano ambijentom, prirodom, manifestacijom i drugim spojnim utiscima. Ambijent parka, ispred prostorija svog Udruženja, bačkopetrovački umetnici biraju često za svoje kolonije.

Udruženje petrovačkih likovnih umetnika aktivna je umetnička skupina koja okuplja više od 60 likovnih stvaralaca iz Bačkog Petrovca, ostalih naselja ove opštine, ali i umetnike iz većeg broja mesta iz šireg okruženja. Svojim delovanjem bogate ovdašnju likovnu scenu. To smatraju i likovni kritičari.

Vidno raspoloženi i nadahnuti umetnici stvarali su na otvorenom, u prirodi, što je dalo poseban ton ovom događaju ali i njihovim radovima. Posetioci su mogli da vide kako nastaju umetnička dela, ali i da se upoznaju sa već stvorenim stvralaštvom svakog od desetak umetnika koliko ih je stvaralo i izlagalo na ovoj manifestaciji.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad