Kultura

Ravno Selo Film Festival po peti put okupio filmadžije

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 1. jul 2022. • 14:08 •

Ravno Selo Film Festival po peti put okupio filmadžije Foto: TV Bačka

Ravno Selo Film Festival po peti put okupio je filmske umetnike u ovom mestu. O programu festivala koji traje četiri dana na konferenciji za medije govorio je glavni promoter i osnivač Filmskog festivala u Ravnom Selu, glumac Lazar Ristovski. Sa ovogodišnjom selekcijom filmova javnost su upoznali selektori u tri takmičarske kategorije. Filmska manifestacija koja je Ravno Selo proslavila u svetu kinematografije jedinstvena je po tome što je posvećena debitantskim ostavrenjima, autorima prvog ili drugog filma i promoviše mlade režisere, glumce, scenografe i druge koji rade u sedmoj umetnosti. Tako je od početka Festivala osnovanog radi obnove Doma kulture u Ravnom Selu.

Zvanično otvaranje Festivala u Ravnom Selu pratio je sadržajan muzički program koji je okupio brojne Ravnoselce i posetioce ovog mesta. Pored Lazara Ristovskog, pozdravili su ih predsenik pokrajinske vlade Igor Mirović, ističući da se u okolini renovira i gradi više kulturnih cenatra. Okupljene su pozdravili i predstavnici mesne zajednice i lokalne samouprave. Opština Vrbas od početka je uključena u Festival koji vidno unapređuje kulturni život ove zajednice.

U pratnji Zrenjaniskih filharmoničara, izvodeći poznate filmske muzičke kompozicije, nastupili su brojni glumci i pevači. Posebna gošća koncerta bila je pevačica Beti Đorđević. Na programu festivala u glavnoj konkurenciji se ove godine nalazi osam filmova, od čega četiri domaća ostavrenja. Dogodine je u planu da se manifestacija održava u novoizgrađenom Domu kulture ali i da bude veća konkurencija filmova i da Festival traje duže, najvili su organizatori. Najvažnije je da će u skladu sa sloganom festivala Ravnim Selom nastaviti da kruže filmske priče. 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad