ravno-selo-film-festival-po-peti-put-okupio-filmadzije
instagram
 
instagram

Kultura

Ravno Selo Film Festival po peti put okupio filmadžije

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 1. jul 2022. • 14:08 •

Ravno Selo Film Festival po peti put okupio filmadžije Foto: TV Bačka

Ravno Selo Film Festival po peti put okupio je filmske umetnike u ovom mestu. O programu festivala koji traje četiri dana na konferenciji za medije govorio je glavni promoter i osnivač Filmskog festivala u Ravnom Selu, glumac Lazar Ristovski. Sa ovogodišnjom selekcijom filmova javnost su upoznali selektori u tri takmičarske kategorije. Filmska manifestacija koja je Ravno Selo proslavila u svetu kinematografije jedinstvena je po tome što je posvećena debitantskim ostavrenjima, autorima prvog ili drugog filma i promoviše mlade režisere, glumce, scenografe i druge koji rade u sedmoj umetnosti. Tako je od početka Festivala osnovanog radi obnove Doma kulture u Ravnom Selu.

Zvanično otvaranje Festivala u Ravnom Selu pratio je sadržajan muzički program koji je okupio brojne Ravnoselce i posetioce ovog mesta. Pored Lazara Ristovskog, pozdravili su ih predsenik pokrajinske vlade Igor Mirović, ističući da se u okolini renovira i gradi više kulturnih cenatra. Okupljene su pozdravili i predstavnici mesne zajednice i lokalne samouprave. Opština Vrbas od početka je uključena u Festival koji vidno unapređuje kulturni život ove zajednice.

U pratnji Zrenjaniskih filharmoničara, izvodeći poznate filmske muzičke kompozicije, nastupili su brojni glumci i pevači. Posebna gošća koncerta bila je pevačica Beti Đorđević. Na programu festivala u glavnoj konkurenciji se ove godine nalazi osam filmova, od čega četiri domaća ostavrenja. Dogodine je u planu da se manifestacija održava u novoizgrađenom Domu kulture ali i da bude veća konkurencija filmova i da Festival traje duže, najvili su organizatori. Najvažnije je da će u skladu sa sloganom festivala Ravnim Selom nastaviti da kruže filmske priče. 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad