Kultura

U Srbobranu predstavljene ilustracije iz knjiga Nandora Giona

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 17. avgust 2022. • 13:55 •

U Srbobranu predstavljene ilustracije iz knjiga Nandora Giona Foto: TV Bačka

U Srbobranu su u Galeriji Doma kulture predstavljene ilustracije iz knjiga Nandora Giona. Ove godine navršava se dvadeset godina od piščeve smrti, pa su tim povodom ustanova za kulturu opštine Srbobran i Kulturni centar Nandor Gion iz Srbobrana priredili ovaj događaj. Razloge su dodatno pojasnili direktorka Doma Kulture Sanja Stojnović i Deže Nemet koji predstavlja Spomen kuću i društvo koje neguje sećanje na književnika iz Srbobrana.

Ovo nije prvi vid saradnje između Doma kulture i ovog društva. Do sada su održane brojne književne večeri i promocije knjiga. Izložba je dodatni doprinos promovisanju Gionovog dela. Ovaj prozni stvaralac bio je svojevremeono i predsednik Društva književnika Vojvodine, kao i član Mađarske akademiije umetnosti. Zato je za lokalnu zajednicu važno da se sačuva njegov legat i održavaju ovakvi i slični programi.

Ljubitelji umetnosti imaju priliku da vide ilustracije koje su izradile akademske umetnice, grafičke dizajnerke, profesorke i studentkinje Kornelia Nađ, Natalia Kiš, Ildiko Moric, Žofi Sabadoš i Andra Munjin. Radovi su dostopni u Galeriji Doma kulture Srbobran do kraja avgusta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad