instagram
 
instagram

Kultura

U Srbobranu predstavljene ilustracije iz knjiga Nandora Giona

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 17. avgust 2022. • 13:55 •

U Srbobranu predstavljene ilustracije iz knjiga Nandora Giona Foto: TV Bačka

U Srbobranu su u Galeriji Doma kulture predstavljene ilustracije iz knjiga Nandora Giona. Ove godine navršava se dvadeset godina od piščeve smrti, pa su tim povodom ustanova za kulturu opštine Srbobran i Kulturni centar Nandor Gion iz Srbobrana priredili ovaj događaj. Razloge su dodatno pojasnili direktorka Doma Kulture Sanja Stojnović i Deže Nemet koji predstavlja Spomen kuću i društvo koje neguje sećanje na književnika iz Srbobrana.

Ovo nije prvi vid saradnje između Doma kulture i ovog društva. Do sada su održane brojne književne večeri i promocije knjiga. Izložba je dodatni doprinos promovisanju Gionovog dela. Ovaj prozni stvaralac bio je svojevremeono i predsednik Društva književnika Vojvodine, kao i član Mađarske akademiije umetnosti. Zato je za lokalnu zajednicu važno da se sačuva njegov legat i održavaju ovakvi i slični programi.

Ljubitelji umetnosti imaju priliku da vide ilustracije koje su izradile akademske umetnice, grafičke dizajnerke, profesorke i studentkinje Kornelia Nađ, Natalia Kiš, Ildiko Moric, Žofi Sabadoš i Andra Munjin. Radovi su dostopni u Galeriji Doma kulture Srbobran do kraja avgusta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena