instagram
 
instagram

Kultura

Susreti vojvođanskih književnika održani u Vrbasu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 12. septembar 2022. • 14:06 •

Susreti vojvođanskih književnika održani u Vrbasu Foto: TV Bačka

"Lingua Pannonica" naziv je manifestacije koja je u Vrbasu ponovo okupila vrsne književnike različitih poetika i generacija, objedinjne time što neguju živu i pisanu reč i kvalitetno prezentuju književnost ovih prostora. U organizaciji Centra za kulturni razvoj iz Vrbasa ovoga puta u našem gradu obreli su se Vladimir Kopicl, Stevan Bradić, Maja Solar, Bojan Samson i Nikola Oravec. Kroz ineterakciji sa publikom i jedinstvenu vrstu književnog razgovora vodio ih je književnik Momčilo Bakrač iz Centra za kulturni razvoj.  Svoj doživljav sveta predstavila je autorka Maja Solar koja dolazi kako iz Zagreba, tako i iz Novog Sada. Za nju je ovo događaj posebne vrste i važnosti.

Uz Maju Solar, svoju književnu delatnost predsatvaio je i Stevan Bradić, posebno poslednju knjigu za koju je zavredio Nagradu „Vasko Popa“. Njegov kolega, Nikola Oravec naglasio je značaj humora u svojoj književnosti kojim plasira vrlo ozbiljne pesme. Vladimir Kopicl na osnovu svog bogatog iskustva i decenija provedenih u obavljanju pesničkog poziva, uporedio je poeziju nekad i sad. Bojan Samson govorio je o komunikativnoj crti svoje poezije i odnosu prema čitaocu. Svi oni su danas značajni predstavnici ovašnje literarne scene.

Naredni susret Centar kulturnog razvoja planira već za 21. septembar. Podršku manifestaciji dali su Ministarstvo kulture i informisanja i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice. 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena