instagram
 
instagram

Kultura

Monografija „Matiranje“ Tanje Perunović predstavljena Vrbašanima

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 26. septembar 2022. • 14:40 •

Monografija „Matiranje“ Tanje Perunović predstavljena Vrbašanima Foto: TV Bačka

U Gradskom muzeju Kulturnog centra Vrbasa predstavljena je monografija "Matiranje", akademske slikarke iz Vrbasa Tanje Perunović. Ova knjiga objedinjuje njene crteže, slike, poeziju, prozu i razmišljanja. Sve je to uz mnoge druge segmente svog bića ova umetnica objedinila i iskazala u jednom umetničkom proizvodu. On je krajnje neobičan i zanimljiv, izražava nju, njenu suštinu, životna saznanja, iskustva i sazrevanje, kako životno tako i umetničko.

Umetnica ističe da je otkrivanjem delova svoje ličnosti dala priliku drugima da je bolje upoznaju. Oni koji je već decenijama i godinama dobro poznaju iznova su oduševljeni njenim radom. Među njima je i Bosiljka Zirojević Lečić koja je svoje impresije podelila sa brojnom publikom, a koja Tanju poznaje dugi niz godina.

Autorka ove zanimljive knjige, Tanja Perunović rođena je u Vrbasu 1971. godine. Srednju školu za dizajn pohađala je u Novom Sadu, gde je završila i Pedagošku akademiju, kao i Akademiju umetnosti na smeru Slikarstvo. Magistrirala je crtanje. Član je SULUV-a i ULUV-a. Radi kao profesor likovne kulture u OŠ "Bratstvo jedinstvo" u Vrbasu, ali i na neprekidnom umetničkom usavršavanju i istraživanju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena