instagram
 
instagram

Kultura

Kroz Vrbas: Raspisani konkursi povodom Dečije nedelje

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 6. oktobar 2022. • 15:09 •

Kroz Vrbas: Raspisani konkursi povodom Dečije nedelje Foto: TV Bačka

Javna biblioteka "Danilo Kiš" organizovaće tokom Dečije nedelje koja se obeležava od 03. do 09. oktobra, povlašćen upis učenika svih osnovnih i srednjih škola opštine Vrbas, kao i dece mlađe starosne dobi.

"U toku trajanja Meseca knjige, Odeljenje za decu i mlade i Odeljenje za odrasle Javne biblioteke 'Danilo Kiš' u Vrbasu, kao i u svim bibliotečkim ograncima, odobrava popust od 50% u odnosu na visinu iznosa individualne i porodične članarine, utvrđenog za 2022. godinu, i to: Odeljenje za decu i mlade u periodu od 10. do 31. oktobra; Odeljenje za odrasle u periodu od 10. do 15. oktobra. Pravo na popust imaju i postojeći i novi članovi, a članarina će važiti godinu dana", navodi se u saopštenju JB "Danilo Kiš".

Takođe, ova ustanova povodom Dečije nedelje, uz podršku Kulturnog centra Vrbasa, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, raspisuje likovni konkurs za decu predškolskog i mlađeg uzrasta Predškolske ustanove "Boško Buha", te literarni i likovni konkurs za učenike svih osnovnih i srednjih škola, kao i za štićenike Udruženja za pomoć MNRO "Kućica", na temu "ŠTA DETETU TREBA DA RASTE DO NEBA?!", što je ujedno ovogodišnji slogan manifestacije.

Likovne radove dece predškolskog, ali i mlađeg uzrasta Predškolske ustanove "Boško Buha", kao i literarne i likovne radove učenika svih osnovnih i srednjih škola i Udruženja za pomoć MNRO "Kućica", je moguće uručiti lično ili dostaviti poštom na adresu Javne biblioteke "Danilo Kiš", Maršala Tita 87, 21460 Vrbas, najkasnije do petka, 28. oktobra. Likovne radove učenika osnovnih i srednjih škola, važno je dostaviti Likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbas, do istog datuma.

Likovni radovi dece predškolskog i mlađeg uzrasta PU "Boško Buha", kao i štićenika Udruženja za pomoć MNRO „Kućicaˮ, biće izloženi u prostorijama Javne biblioteke "Danilo Kiš", dok će likovni radovi učenika svih osnovnih i srednjih škola biti izloženi u predviđenom prostoru Kulturnog centra Vrbasa. Nužno je da svi literarni i likovni radovi imaju ime i prezime učenika, ali i obavezne podatke o školi i razredu koji učenik pohađa. Literarne radove treba dostaviti u štampanoj formi.

 

Tekst je realizovan u okviru projekta “Kroz Vrbas” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Vrbas. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena