instagram
 
instagram

Kultura

Otvorena izložba u Galeriji Udruženja Crnogoraca Vrbasa

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 26. oktobar 2022. • 13:20 •

Otvorena izložba u Galeriji Udruženja Crnogoraca Vrbasa Foto: TV Bačka

U Galeriji Udruženja Crnogoraca u Vrbasu upriličeno je svečano otvaranje izložbe slika većeg broja umetnika,  članova Udruženja likovnih umetnika opštine Vrbas i Udruženja likovnih amatera “Atelje 05”, kao i nekolicine stvaralaca iz Kule i Sombora. Time je promovisan i sam galerijski prostor koji se nalazi u ovom Udruženju u vrbaskoj glavnoj ulici, pogodan za brojna likovna i druga kulturna događanja i priredbe.

Izložbu koja nosi naziv “Volim Crnu Goru” otvorio je slikar i vajar Ljubo Srdanović koji je tom prilikom istakao da je Vrbas poznat kao grad dokazanih pesnika, ali da ne zaostaje ni kao grad proverenih likovnih stavralaca. O tome, kako je dodao, svedoče i izloženi radovi.

Predsedniik Udruženja Crnogoraca Vrbasa i predsednik Crnogorskog kulturnog centra, Ljubiša Simović objasnio je da su predstavljeni radovi nastali na likovnim kolonijama koje svakog jula i avgusta organizuje ovo društvo. On je prisutne upoznao i sa drugim aktivnostima kao što su one koje su posvećene radu sa decom u školskom sistemu. Taj rad je do sada realizovan u onlajn-učionicama, zbog pandemije, a sada je u planu da se ostavruje uživo kroz rad sa decom.

Među posetiocima ove postavke bili su prisutni u velikom broju i sami autori radova koji sačinjavaju ovu zanimljivu izložbu. Ukupno je predstavljeno 40 likovnih dela. Izložbu je podržao i Nacionalni savet crnogorske nacionalne manjine u Republici Srbiji.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad