Kultura

Književno veče Ljiljane Habjanović Đurović održano u Vrbasu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 29. novembar 2022. • 13:11 •

Književno veče Ljiljane Habjanović Đurović održano u Vrbasu Foto: TV Bačka

Srpska pravoslavna crkvena opština Vrbas priredila je još jedan kulturni program. Ovoga puta ugostila je književnicu Ljiljanu Habjanović Đurović, već godinama jednu od naših najčitanjijih spisateljica. U njenom književnom radu dominiraju istorija, duhovnost, religija, hrišćanske poruke i pouke. Tolika popularnost njenih knjiga razlog je što često čitaoci i ona imaju potrebu da se sretnu i razgovaraju a tako je bilo i u Vrbasu. Iskustvo sa književnih večeri, inetrakcija sa čitaocima i čitanost njenih dela podsticajno, kako kaže, utiču i na njeno stavralaštvo.

Njenih 17 romana posvećenih upravo veri i istoriji odlikovala je velika popularnost, zbog čega je Habjanović Đurović od 1996. godine najtiražniji domaći pisac. Njena dela imaju jasnu poruku dodatno izraženu kroz hrišćanske vrednosti, ljubavi, spaseanja i čovekoljublja. Takvu poruku imala je i za Vrbašane.

Ljiljana Habjanović Đurović autorka je i devet knjiga za decu, te jedne zbirke poezije. Po nekim od njenih romana snimani su igrani i dokumentarni filmovi. Prevođena je na 18 jezika. Do sada je u inostrastvu na tim jezicima objavljeno 51 izdanje njenih knjiga. Od kraja prošlog veka isključivo se bavi književnom delatnošću dok je pre toga radila i kao novinar. Publika u Vrbasu mogla je da se bolje upozna sa autorkom kroz neposredan kontakt koji je ostavrila sa posetiocima i učesnicima ove književne večeri.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad