Kultura

„Doživljaji lirskog torbara“ Đorđa Sladoja predstavljeni u Vrbasu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 16. decembar 2022. • 13:09 •

„Doživljaji lirskog torbara“ Đorđa Sladoja predstavljeni u Vrbasu Foto: TV Bačka

Poštovaoci pisane reči u Vrbasu imali su priliku da se upoznaju sa najnovijim delom Đorđa Sladoja pod nazivom "Doživljaji lirskog torbara". Priče iz književnog života oslikavaju razne upečatljive događaje, anegdote i ljude. Pored autora, o njima su na vrbaskoj  promociji govorile Sladojeve kolege iz književnog sveta, Blagoje Baković, Slobodan Mandić i Miroslav Aleksić. Nakon prošlogodišnjeg  romana u stihovima "Modre žilice", bilo je nekako i očekivano da Sladoje svoje uspomene pretoči i u prozu.

Široka i slojevita knjiga donosi priče sa mnogih književnih susreta. Na brojne manifestacije pesnike je vodila energija zablude i veliki entuzijazam da će poezijom menjati svet. Zato knjiga i nosi naziv "Doživljaji lirskog torbara".

Đorđo Sladoje objavio je više od dvadeset poetskih knjiga. Dobitnik je desetina najznačajnijih književnih priznanja. Deo životnog i radnog veka proveo je u Vrbasu gde je bio sekretar Festivala poezije mladih i urednik časopisa "Trag". Glavni je urednik Letopisa Matice srpske.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad