122305-folklorni-ansambl-iz-zubinog-potoka-nastupio-u-kucuri-
instagram
 
instagram

Kultura

Folklorni ansambl iz Zubinog Potoka nastupio u Kucuri

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 12. februar 2024. • 13:44 •

Folklorni ansambl iz Zubinog Potoka nastupio u Kucuri Foto: TV Bačka

Kada se spoje humanost i negovanje tradicije narodnih igara i pesama onda to rezultira događajima kakav je bio nastup Kulturno umetničkog društva „Mokra Gora“ iz Zubinog Potoka u Domu Kulture u Kucuri. Posetioci su se našli u dvostrukoj ulozi, kao ljubitelji pesme i igre, ali i kao humanitarci. Decu i mlade sa Kosova i Metohije ugostilo je lokalno Kulturno umetničko društvo „Zavičajno vrelo“. 

KUD Mokra Gora predstavio se igrama iz svog zavičaja, Ibarskog Kolašina, kao i igrama iz Šumadije. Baštini dugu tradiciju i beleži veliko zanimanje mladih u svim svojim sekcijama.

Posebno je bio važan i humanitarni aspekt koncerta zahvaljujući kome je naš sunarodnik iz opštine Zubin Potok bliži izlečenju i ozdravljenju. Inače, tamošnji folkolorni ansambl poznat i van Kosova i Metohije, prati i glumac Branko Babović, koji u južnoj srpskoj pokrajini čuva i promoviše dramsko stvaralaštvo.

Nastup je još jednom pokazao bogat kolorit i raznovrsnost narodnih nošnji, običaja i igara. Ali pokazan je i predan rad kojim ova kulturno-umetnička društva neguju tradicije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad