instagram
 
instagram

Kultura

Bački pevači svečanim koncertom ušli u drugu deceniju rada

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 14. februar 2024. • 13:18 •

Bački pevači svečanim koncertom ušli u drugu deceniju rada Foto: TV Bačka

Iza Gradskog hora Bački pevači je prva decenija postojanja i rada i jubilej koji su obeležili isto onako kako je obeležen i njihov rad - muzikom i pesmom. U svečanoj sali vrbaske gimnazije na godišnjem koncertu iskupio se veliki broj poštovalaca njihovog rada jer je u proteklih deset godina i zaista bilo nemoguće zamisliti gotovo nijedan veći lokalni događaj bez učešća Bačkih pevača. Tako se i širio njihov krug.

Za Male bačke pevače, čiji se nastup posebno pratio, pripremljene su i pohvalnice kojima su se Kulturni centar Vrbasa i sam ansambl zahvalili na njihovom angažovanom radu i posevećnosti pesmi i muzici. Nastupili su potom zajedno Veliki i Mali bački pevači. Među starijim članovima Hora svake godine se održava izbor za najbolje izvođače pa su i oni nagrađeni. Ipak, jednodušno se slažu da su im je najveće nagrade članstvo u ansamblu, pevanje, repetroar, atmosfera i širenje pozitivne energije.

Specijalno veče upotpunila je svojim zajedničkim nastupom sa Horom Tanja Jovićević, naša pop, džez i bluz pevačica i deo kultnog sastava „Oktobar 1864“. Nastup Bačkih pevača sa članicom grupe „Ođila“ Davorkom Dašom Bosnić takođe će ostati upečatljiv. Pesma „Drumovi“ svojevrsna je himna vrbaskog hora, koja je posebno zazvučala u ovom višeglasju.

Ljubavlju i lepotom, kao i pesmom, članovi Hora Bački pevači zakoračili su u svoju drugu deceniju. Ako je suditi po prvoj deceniji, i naredna će, u najmanju ruku, biti jednako uspešna.  

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena